Oxsvansragu

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Oxsvansragu

Pasta med oxsvansgryta är en kraftfull rätt som bjuder på värmande höstglädje. Avnjut gärna ihop med ett glas rött vin och levande ljus, eller framför brasan. En måltid du sent kommer glömma.

Oxsvansragu
Oxsvansragu

Ingredienser

  • 1,5 kgoxsvans
  • 1 Gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 2 selleristjälkar
  • 400 gkrossade tomater
  • 2 lagerblad
  • 2 dlrött vin
  • 1 timjankvist
  • Rapsolja, eller mild olivolja, för stekning
  • salt och malen peppar
  • 400 gpappardelle
  • bladpersilja , hackad
  • parmesan

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Oxsvansragu