Goa-inspirerad kyckling
Den här indiska rätten är en typisk ”kyckling i kokoscurry från Goa”. Kycklingen kan ersättas med fisk eller stora, råa räkor, men minska tillagningstiden efter att såsen har tillsatts. Får du inte tag i färsk kokos kan du lägga torkad i blöt.
Ingredienser
- 800 gKycklingfilé, lårfilé
- 1 mskvallmofrön, vita
- 1 mskkorianderfrön
- 1 tskFänkålsfrön
- 1 mskSpiskummin
- 3 cmkanelstång
- 10 svartpepparkorn
- 4 chilifrukter , torkade och rensade från frön
- 2 lökar, hackade eller skivade
- 6 vitlöksklyftor, hackade eller rivna
- 1 mskingefära, riven
- 4 mskRiven kokos
- 3 tomater
- 1 tskgurkmeja
- 1,5 tskGaram masala
- vatten
- neutral olja, för stekning
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.