Lax med fänkålsfrön och hjärtsallad

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Lax med fänkålsfrön och hjärtsallad

Visste du att fänkålsfrön är fantastiskt gott tillsammans med lax? Servera den med grillad hjärtsallad och svalkande gräddfilsdressing för en säker vinnare vid middagsbordet.

Grillad lax med fänkålsfrön och hjärtsallad

Ingredienser

600 glaxfilé, med skinn
2 tskfänkålsfrön
4 hjärtsallad
Olja

Gräddfilsdressing

2 dlgräddfil, eller vanlig yoghurt
1 knippesalladslök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
salt och malen peppar

Gör så här

1
Skrapa skinnet på laxen och dela laxen i fyra jämna bitar. Gnid in bitarna med lite olja och krydda med fänkål, salt och mald peppar.
2
Vispa ihop gräddfil, vitlök och hackad gräslök. Krydda dressingen med salt och mald peppar.
3
Dela hjärtsalladen på mitten och pensla snittytan med lite olja.
4
Grilla laxen med skinnsidan nedåt på medel till hög värme i ca. 5-7 minuter (tänk på att laxen fortfarande ska vara "rosa" i mitten och att skinnet inte ska brännas).
5
Grilla hjärtsalladen med snittytan neråt i ca. 2-3 minuter på hög värme, strö över lite flingsalt. Servera den grillade laxen med krispigt skinn, grillad sallad och gräddfilsdressing.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Asiatisk torsk med kokosris

  2. (3)

    Fiskburgare med krämig räksås

  3. (1)

    Inkokt lax

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Lax
    3. Fisk
    4. Grillat

Lax

Visa alla
(1)

Kålsallad med lax

(1)

Sushilax med het ingefära- och limesås

(1)

Gravad lax

(994)

Så enkelt gör du smakrik lax i ugn