Marockansk sallad med citrusdressing

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Marockansk sallad med citrusdressing

Här har vi en fräsch sallad fylld med mättande godsaker som fetaost och avokado. Citrusdressingen är pricken över i med sötsyrlig smak av citron, apelsin och honung. Couscous kan ersättas med bulgur, quinoa eller ugnsbakad sötpotatis.

Marockansk sallad med citrusdressing
Marockansk sallad med citrusdressing

Ingredienser

  • 2,5 dlCouscous
  • 100 gkikärter, kokta
  • 0,5 Granatäpple
  • 3 mskpistagenötter, hackade
  • 50 gblandad sallad, t.ex. babysalladsmix eller babyspenat
  • 80 gfetaost, gärna mjuk och krämig
  • 1 avokado
  • 2 mskmynta, hackad

Dressing

  • 0,5 apelsin, juice
  • 0,5 citron, juice
  • 2 tskHonung, flytande
  • 0,5 dlolivolja, mild, ev. rapsolja
  • 0,5 dlPersilja , hackad
  • 1 nypaspiskummin
  • salt och malen peppar
  • färska örter, för dekoration (kan uteslutas)

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Marockansk sallad med citrusdressing

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.