Marockansk sallad med citrusdressing
Här har vi en fräsch sallad fylld med mättande godsaker som fetaost och avokado. Citrusdressingen är pricken över i med sötsyrlig smak av citron, apelsin och honung. Couscous kan ersättas med bulgur, quinoa eller ugnsbakad sötpotatis.
Ingredienser
- 2,5 dlCouscous
- 100 gkikärter, kokta
- 0,5 Granatäpple
- 3 mskpistagenötter, hackade
- 50 gblandad sallad, t.ex. babysalladsmix eller babyspenat
- 80 gfetaost, gärna mjuk och krämig
- 1 avokado
- 2 mskmynta, hackad
Dressing
- 0,5 apelsin, juice
- 0,5 citron, juice
- 2 tskHonung, flytande
- 0,5 dlolivolja, mild, ev. rapsolja
- 0,5 dlPersilja , hackad
- 1 nypaspiskummin
- salt och malen peppar
- färska örter, för dekoration (kan uteslutas)
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.