Gochujangnudlar med smörig svamp

Av Godare

(6)

Vad tycker du?

Gochujangnudlar med smörig svamp

Jennie Walldéns gochujangnudlar med smörig svamp är en väldigt enkel rätt med mycket smak. Gochujang ger hetta och förstärker umamin i svampen. En underbar kombo! Tips! tillsätt en klick crème fraiche i pannan med gochujangen om du vill ha den extra krämig.

Recept ur boken ”Nudlar” av Jennie Walldén.

Gochujangnudlar med smörig svamp
Gochujangnudlar med smörig svamp

Ingredienser

  • 200 gvetenudlar, gärna breda
  • 200 gostronskivling, riven i strimlor
  • 30 gsmör
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1,5 mskgochujang, eller mer om du vill ha extra hetta
  • 1,5 mskjapansk soja
  • 2 mskmirin
  • 2 stStekt ägg
  • Rapsolja, att steka i

topping

  • 1 salladslök, fint skivad
  • rostade sesamfrön

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Gochujangnudlar med smörig svamp