Fänkåls- och kikärtssoppa från Sardinien

Av Godare

(17)

Vad tycker du?

Fänkåls- och kikärtssoppa från Sardinien

Fänkåls- och kikärtssoppa från Sardinien – perfekt att bjuda på när det är många runt bordet. Servera gärna tillsammans med ett gott, nybakat bröd.

Recept ur ”Värmande vego” av Karoline Jönsson.

Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa
Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa

Ingredienser

  • 1 Lök
  • 2 vitlöksklyftor, stora
  • 1 fänkål, stor
  • 3 potatisar
  • 350 gPlommontomater
  • 0,5 dlOlivolja
  • 1 dlpersilja, hackad, spara hälften till slutet av receptet
  • 5 dlkikärter, kokta
  • 1 lVatten
  • 100 gPasta, i liten storlek
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fänkåls- och kikärtssoppa från Sardinien