Rabarberkladdkaka med somriga smaker

Av Godare

Vad tycker du?

Rabarberkladdkaka med somriga smaker

(51)

Rabarberkladdkaka är en somrig och god variant av den klassiska med choklad. En klick grädde eller en kula vaniljglass till blir jättegott.
– Den är väldigt enkel att baka och med få ingredienser, säger matbloggaren Viktoria Grönqvist Alvin.

Rabarberkladdkaka serveras gärna med vaniljsås.

Ingredienser

Ingredienser

150 g
Smör
2.5 dl
strösocker
1 msk
Vaniljsocker
2 dl
Vetemjöl
3
ägg
1 krm
Salt
300 g
Rabarber
1 tsk
Kardemumma, stött och blandat med 2 msk strösocker
Florsocker, till garnering

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull.
2
Blanda ner strösocker, vaniljsocker, vetemjöl, ägg och salt i smöret och rör tills allt har blandat sig väl.
3
Häll smeten i en smord och mjölad springform.
4
Skär rabarberstjälkarna i längder som är något kortare än formens radie.
5
Lägg rabarberna i ett fint mönster runt formen.
6
Strö över kardemummablandningen över kakan.
7
Grädda kakan mitt i ugnen, 180°, i 20-25 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
8
Pudra florsocker över kakan innan servering.
9
Servera med vaniljvisp eller vaniljglass.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Bästa receptet på kladdkaka

  2. Knäckig rabarber- och jordgubbspaj

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Kladdkaka
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!