Somalisk gryta med kikärter och banan
Precis som med mycket mat från Afrika, så finns det influenser från Indien i den här somaliska grytan. Den är lagom stark, väldigt smakrik och perfekt att laga till många.
Ingredienser
- 4 tomater, i bitar
- 1 röd paprika, i bitar
- 2 jalapeños, hackad
- 2 gula lökar, finhackade
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 mskriven ingefära
- 1 mskgult currypulver
- 1 mskmald spiskummin
- 1 tskgurkmeja
- 400 mlKokosmjölk
- 2 dlnaturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
- 200 gPotatis, tärnad
- 200 gmorötter, tärnade
- 800 gkikärter, på burk
- Salt
Till servering
- 6 portionerkokt basmatiris
- 2 Bananer, skivade
- färsk koriander