Morotsbiffar med sötpotatis och fetaost

Av Godare

Vad tycker du?

Morotsbiffar med sötpotatis och fetaost

(79)

Krispiga, matiga, smakrika och mjuka. De här morotsbiffarna med sötpotatis och fetaost har allt!

Servera med en god vitlökssås eller tzatziki och lite lime för syra.

Morotsbiffar med feta.

Ingredienser

Ingredienser

300 g
morötter
400 g
Sötpotatis
230 g
kikärter
150 g
Fetaost
1
ägg
1
Lök, gul, finriven
1
vitlöksklyfta
2 krm
Cayennepeppar
2 tsk
Spiskummin
Salt och svartpeppar
Olja

Gör så här

1
Skala och klyfta sötpotatisen och koka tills de känns mjuka, cirka 10 minuter.
2
Skala och riv morötter och lök. Skölj kikärtorna i vatten.
3
Mixa sötpotatis och kikärtor med en stavmixer. Blanda i de rivna morötterna och löken. Pressa i vitlök och knäck i ägg. Tillsätt kryddorna och smulad fetaost, blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
4
Forma biffarna och steka dem på medelhög värme. Var försiktig när du vänder dem så de inte går sönder.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Rödbetsbiffar med chèvrekräm

  2. Sötpotatismos – snabbt och så gott

  3. Zucchinibiffar med fetaost

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika