Fläskfilé i ugn med zucchini

Av Nina Kindbro

Vad tycker du?

Fläskfilé i ugn med zucchini

(270)

Helstekt fläskfilé med örttäcke, ugnsstekt potatis och friterad zucchini.

Helstekt fläskfilé med örttäcke, ugnsstekt potatis och friterad zucchini.

Ingredienser

Ingredienser

600 g
Fläskfilé
800 g
Potatis, delade i halvor
1.5 dl
Ströbröd
1 dl
riven parmesanost
2 msk
Timjan, finhackad
2 msk
Salvia, finhackad
2 msk
Rosmarin, finhackad
1
citron, rivet skal
1
ägg
Salt och svartpeppar
2
vitlöksklyftor
3 msk
Olivolja
2
zucchini, små, tunt skivade

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Putsa köttet fritt från hinnor. Salta och peppra fläskfilén runt om.
3
Borsta och skölj potatisen. Dela dem om de är stora.
4
Skölj zucchinin och skär den i tunna skivor.
5
Blanda paneringen: ströbröd, alla örter (spara 1 matsked örter för att strö över i ugnsformen), citronskal, parmesanost och olivolja.
6
Vispa upp ägget i en djup, rymlig tallrik och vänd köttet i äggvispet. Strö lite av örtblandningen på en skärbräda, lägg köttet ovanpå och skeda sedan över resten av örtblandningen. Pressa försiktigt in blandningen med handflatan och se till att blandningen fäster jämnt runt om.
7
Häll lite olivolja i en stor ugnsform och lyft försiktig över köttet i formen. Strö över örter och lägg potatisen runt om.
8
Sätt in köttet i ugnen i cirka 30–40 minuter eller tills det har en innertemperatur på cirka 68 grader.
9
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn zucchiniskivorna tillsammans med vitlök och salt i omgångar. Börja med hög värme, och sänk sedan värmen när zucchinin har fått fin färg. Fortsätt stek på låg värme tills skivorna mjuknat något.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Festlig fläskfilégryta

  2. Kycklingklubbor i ugn – billigt och gott

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Fläskfilé
decoration divider

Kött

Visa alla

Renskavsburgare med skogssvamp

Biffwok med ingefära och sesam

Pulled pork i ugnen

Frasstekt ankbröst med kryddig sås