Cecilia H Larsson

Av Cecilia H Larsson

Friterade munkar med fyllning

Av Cecilia H Larsson

(2)

Vad tycker du?

Friterade munkar med fyllning

Cecilia Hagerling Larssons friterade munkar fyllda med hallonsylt och karamelliserad kardemummakräm är en fröjd för både sinne och smakpalett.
Fikagästerna kommer häpna av beundran om du bjuder på de här!
Tid tillkommer för jäsning. 1 portion i receptet blir cirka 10 munkar.

Friterade munkar med hallonsylt och karamelliserad kardemummakräm.
Friterade munkar med hallonsylt och karamelliserad kardemummakräm.

Ingredienser

Munkar

1,5 dlmjölk
25 gJäst
60 gSmör , rumsvarmt
2 mskströsocker
1 tskvaniljsocker
2 äggulor
5 dlVetemjöl
2 krmSalt

Fritering

2 lfrityrolja
1 dlSocker, att rulla munkarna i

Hallonsylt

500 gHallon, frysta går bra
250 gsyltsocker
1 mskpressad citron

Kardemummakräm med karamelliserat socker

2 tskKardemummakärnor, mortlade
5 dlmjölk
6 äggulor
100 gströsocker
35 gmaizena
20 gSmör
0,5 krmSalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Friterade munkar med fyllning

Cecilia H Larsson

Cecilia H Larsson är bakbloggare, receptkreatör och bakboksförfattare. Hon älskar att skapa såväl gamla favoriter som helt nya bakverk – med en extra passion för dekoration. Tillsammans med sin man Mattias Larsson leder hon programmet ”Garanterat gott” där det bjuds på lyxig – men alltid lättlagad – helgmat.

Visa 17 recept

Ämnen