Cecilia H Larsson

Av Cecilia H Larsson

Friterade munkar med fyllning

Av Cecilia H Larsson

(3)

Vad tycker du?

Friterade munkar med fyllning

Cecilia Hagerling Larssons friterade munkar fyllda med hallonsylt och karamelliserad kardemummakräm är en fröjd för både sinne och smakpalett.
Fikagästerna kommer häpna av beundran om du bjuder på de här!
Tid tillkommer för jäsning. 1 portion i receptet blir cirka 10 munkar.

Friterade munkar med hallonsylt och karamelliserad kardemummakräm.
Friterade munkar med hallonsylt och karamelliserad kardemummakräm.

Ingredienser

Munkar

  • 1,5 dlmjölk
  • 25 gJäst
  • 60 gSmör , rumsvarmt
  • 2 mskströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 5 dlVetemjöl
  • 2 krmSalt

Fritering

  • 2 lfrityrolja
  • 1 dlSocker, att rulla munkarna i

Hallonsylt

  • 500 gHallon, frysta går bra
  • 250 gsyltsocker
  • 1 mskpressad citron

Kardemummakräm med karamelliserat socker

  • 2 tskKardemummakärnor, mortlade
  • 5 dlmjölk
  • 6 äggulor
  • 100 gströsocker
  • 35 gmaizena
  • 20 gSmör
  • 0,5 krmSalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Friterade munkar med fyllning

Cecilia H Larsson

Cecilia H Larsson

Cecilia H Larsson är bakbloggare, receptkreatör och bakboksförfattare. Hon älskar att skapa såväl gamla favoriter som helt nya bakverk – med en extra passion för dekoration. Tillsammans med sin man Mattias Larsson leder hon programmet ”Garanterat gott” där det bjuds på lyxig – men alltid lättlagad – helgmat.

Visa 20 recept

Ämnen