Friterade munkar med fyllning
Cecilia Hagerling Larssons friterade munkar fyllda med hallonsylt och karamelliserad kardemummakräm är en fröjd för både sinne och smakpalett.
Fikagästerna kommer häpna av beundran om du bjuder på de här!
Tid tillkommer för jäsning. 1 portion i receptet blir cirka 10 munkar.
Ingredienser
Munkar
- 1,5 dlmjölk
- 25 gJäst
- 60 gSmör , rumsvarmt
- 2 mskströsocker
- 1 tskvaniljsocker
- 2 äggulor
- 5 dlVetemjöl
- 2 krmSalt
Fritering
- 2 lfrityrolja
- 1 dlSocker, att rulla munkarna i
Hallonsylt
- 500 gHallon, frysta går bra
- 250 gsyltsocker
- 1 mskpressad citron
Kardemummakräm med karamelliserat socker
- 2 tskKardemummakärnor, mortlade
- 5 dlmjölk
- 6 äggulor
- 100 gströsocker
- 35 gmaizena
- 20 gSmör
- 0,5 krmSalt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Cecilia H Larsson
Cecilia H Larsson är bakbloggare, receptkreatör och bakboksförfattare. Hon älskar att skapa såväl gamla favoriter som helt nya bakverk – med en extra passion för dekoration. Tillsammans med sin man Mattias Larsson leder hon programmet ”Garanterat gott” där det bjuds på lyxig – men alltid lättlagad – helgmat.
Visa 20 recept