Falukorvsgryta med paprika
Det här är en billig middag som passar att laga mycket av och sedan frysa in eller lägga i matlådan. Vitlök, ajvar och timjan sätter smak på falukorven och den goda såsen.
Recept ur Jenny Warséns kokbok ”Mera middagstips”.
Ingredienser
- 500 gfalukorv
- 1 Gul lök
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- smör, att steka i
- 1 tskPaprikapulver
- 1 vitlöksklyfta
- 2 mskTomatpuré
- 0,5 dlajvar
- 3 dlvispgrädde
- 2 dlCrème fraiche
- 0,5 tskTorkad timjan
- Salt och peppar
- Persilja , till garnering
Till servering
- ris, eller pressad potatis
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jenny Warsén
När Jenny Warsén lagar mat ska det vara gott, gå snabbt och inte kosta alltför mycket. Hon är vardagsmatens riddare, kokboksförfattare och bloggare. Här på Godare delar hon med sig av enkla vardagsrätter och härlig sommarmat med extra goda smaker. Bild från boken "Jennys sommar". Foto: Ulrika Pousette
Visa 20 recept