Steak sandwich med tryffelmajonnäs
Steak sandwich kan kallas mackornas macka. Här serveras den med stekt ryggbiff och en tryffeldoftande majonnäs. Toppa med rucola, riven parmesan och rostade pinjenötter.
– Denna steak sandwich är en utav mina absoluta favoriter. En pangrätt som ALLA älskar, säger receptkreatören Catarina König.
Recept ur kokboken ”Helg med guldkant”.
Ingredienser
- 4 skivorsurdegsbröd
- 400 gRyggbiff, cirka. 3 cm tjocka bitar
- 0,5 mskRapsolja
- 1 msksmör
- Salt
- svartpeppar, nymalen
Tryffelmajonnäs
- 1,5 dlMajonnäs
- 0,5 tsktryffelolja, vit, med äkta arom
- 18 varvmed svartpepparkvarnen, eller efter smak
- 0,5 citron, det rivna skalet
- Salt
Topping
- 30 grucola
- 25 gPinjenötter
- 20 gparmesan, 22 mån
- tryffel , färsk el tryffel i lag