Potatisfocaccia från Puglia

Av Godare

(6)

Vad tycker du?

Potatisfocaccia från Puglia

Kocken Stefan Ekengren har bakat många olika sorters potatisbröd och är nu framme vid potatisfocaccian, hans absoluta favoritbröd på potatis.

– Det är ett otroligt bröd på alla sätt och vis. Enkelt att baka, saftigt, användbart och otroligt gott, säger han.

Recept ur boken ”Potatis” av Stefan Ekengren.

Stefan Ekengrens ptatisfocaccia.
Stefan Ekengrens ptatisfocaccia.

Ingredienser

  • 300 gpotatis, fast eller mjölig, skalad
  • 8 små potatisar, finskivade
  • 5 dlvatten, till potatisen
  • 1,5 tskSalt, till potatisen
  • 20 gjäst
  • 2,5 dlljummet vatten
  • 1 dlolivolja, + 1⁄2 dl olivolja
  • 1,5 tskSalt
  • 400 gvetemjöl
  • 0,5 krukafärsk rosmarin
  • 3 mskvatten
  • Olivolja, till formen
  • Flingsalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Potatisfocaccia från Puglia