Banandessert med grädde och kolasås

Av Lise Finckenhagen

(6)

Vad tycker du?

Banandessert med grädde och kolasås

Bananer och grädde är en kombination många gillar. Tillsammans med skivade russinbullar, tjock kolasås med en nypa salt och lite hackade jordnötter, blir bananer och grädde till en ny härlig efterrätt.

Grädden ersätts med crème fraîche som vispas tjock med lite farinsocker, vanilj och en skvätt brun rom. Russinbullar kan bytas ut mot andra bullar, kranskaka, brioche, sockerbröd eller fingerkex.

Banandessert med grädde och kolasås.
Banandessert med grädde och kolasås.

Ingredienser

Butterscotch kolasås

  • 200 gfarinsocker
  • 2 mskmörk sirap
  • 2 dlvispgrädde
  • 60 gsmör
  • 2 mskmörk rom, ev. konjak eller whisky
  • 1 nypasalt

Beslöjade bananer

  • 3 bullar, eller liknande bakverk
  • 6 dlCrème fraiche
  • 4 mskfarinsocker
  • 1 vaniljstång, fröna
  • 2 mskmörk rom, ev. konjak eller whisky
  • 3 Bananer
  • 4 mskjordnötter, salta, hackade eller mandel

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Banandessert med grädde och kolasås