Scampispett med citrongräs och fräsch chilidipp
Grillade scampispett är en fräsch och läcker liten rätt. Serveras till exempel med en frisk gurksallad med finskuren lök, lite mynta och färsk koriander.
När du köper scampi, tigerräkor/jätteräkor, se till att dessa kommer från en godkänd och certifierad fiskodling och är miljömärkta.
Ingredienser
- 5 citrongräs
- 500 gräkor, stora och råa
- 1 vitlöksklyfta
- 2 mskChilisås, stark (eller sambal oelek)
- 1 mskSojasås, helst ljus
- sesamolja, några droppar
- Olja, till pensling
Fräsch chilidipp
- 1 röd chili, rensad från frön och hackad
- 1 mskingefära, färsk och riven
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 mskSocker, gärna ljusbrunt
- 3 mskfisksås
- 1 Lime, saften
- 2 mskVatten
- 2 mskKoriander, färsk och hackad