Scampispett med citrongräs och fräsch chilidipp

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Scampispett med citrongräs och fräsch chilidipp

Grillade scampispett är en fräsch och läcker liten rätt. Serveras till exempel med en frisk gurksallad med finskuren lök, lite mynta och färsk koriander.
När du köper scampi, tigerräkor/jätteräkor, se till att dessa kommer från en godkänd och certifierad fiskodling och är miljömärkta.

Grillade scampispett med chilidipp
Grillade scampispett med chilidipp

Ingredienser

  • 5 citrongräs
  • 500 gräkor, stora och råa
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 mskChilisås, stark (eller sambal oelek)
  • 1 mskSojasås, helst ljus
  • sesamolja, några droppar
  • Olja, till pensling

Fräsch chilidipp

  • 1 röd chili, rensad från frön och hackad
  • 1 mskingefära, färsk och riven
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 mskSocker, gärna ljusbrunt
  • 3 mskfisksås
  • 1 Lime, saften
  • 2 mskVatten
  • 2 mskKoriander, färsk och hackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Scampispett med citrongräs och fräsch chilidipp