Marsipanbröd med hallon och salta mandlar

Av Lise Finckenhagen

Marsipanbröd är ett festligt godis med nougatfyllning. Fyll och forma marsipanen, pensla med smält choklad och strö över hackad saltmandel innan chokladen stelnar. Lite hallon på toppen är pricken över i.

Marsipanbröd med hallon och salta mandlar

Ingredienser

Ingredienser

300 g
Marsipan, 50% mandel
20 g
Hallon, frystorkade
150 g
nougat
200 g
Mörk choklad
4 msk
Mandel, saltad och hackad

Salta mandlar

200 g
Mandel, rostad, gärna spansk
2 msk
flingsalt, krossat
socker, en rejäl nypa
2 msk
smör
2 msk
Olivolja

Gör så här

1
Knåda ihop marsipanen med krossade frystorkade hallon tills allt är väl blandat.
2
Dela marsipanen i åtta lika stora bitar och rulla varje bit till lika långa fingertjocka rullar.
3
Pressa ihop rullarna två och två bredvid varandra så att de håller ihop.
4
Dela nougaten i fyra lika stora bitar och rulla eller forma varje bit till rullar som passar till de dubbla marsipanrullarna.
5
Låt marsipanbröden stå i kylen medan du smälter chokladen så att nougaten blir fast igen.
6
Pensla bröden med smält choklad och strö över hackad saltmandel innan chokladen stelnar. Lite extra hallon på toppen är också jättegott.
7
Förvara marsipanbröden svalt, och skär dem i lagom stora bitar till servering.
8
Salta mandlar: Smält smöret tillsammans med oljan i en stekpanna. Tillsätt mandeln och stek under konstant omrörning i cirka fem minuter, eller tills mandlarna är gyllene. Häll mandeln i en skål och strö genast över salt och socker. Blanda allt ordentligt så att alla mandlar blir saltade.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Chokladdoppade praliner med mörk rom

  2. Så enkelt gör du egen marsipan

  3. Kladdkakedammsugare

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
    3. Godis
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone