Marsipanbröd med hallon och salta mandlar

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Marsipanbröd med hallon och salta mandlar

Marsipanbröd är ett festligt godis med nougatfyllning. Fyll och forma marsipanen, pensla med smält choklad och strö över hackad saltmandel innan chokladen stelnar. Lite hallon på toppen är pricken över i.

Marsipanbröd med hallon och salta mandlar
Marsipanbröd med hallon och salta mandlar

Ingredienser

  • 300 gMarsipan, 50% mandel
  • 20 gHallon, frystorkade
  • 150 gnougat
  • 200 gMörk choklad
  • 4 mskMandel, saltad och hackad

Salta mandlar

  • 200 gMandel, rostad, gärna spansk
  • 2 mskflingsalt, krossat
  • socker, en rejäl nypa
  • 2 msksmör
  • 2 mskOlivolja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Marsipanbröd med hallon och salta mandlar