Fiskpinnar med remouladsås

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Fiskpinnar med remouladsås

Låt hemmagjorda ugnsbakade fiskpinnar bli en ny favorit vid middagsbordet. Hemligheten i det här receptet är lite riven parmesan som blandas i ströbrödet för att ge fiskpinnarna ännu godare smak.

Ugnsbakade fiskpinnar med remouladsås är en säker vinnare på middagsbordet.

Ingredienser

Remouladsås

1,5 dlMajonnäs
1 dlyoghurt, eller crème fraîche
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 tskdijonsenap
worchestershiresås
2 msksaltgurka, hackad
1 mskkapris, (kan uteslutas)
1 ägg, hårdkokt
2 mskfärska örter, dragon, persilja, basilika, körvel eller gräslök

FIskpinnar

800 gFlundra, filé
3 mskVetemjöl
1 ägg
1 mskMajonnäs
3 dlStröbröd
Olja, neutral
Persilja , hackad
parmesan, riven (kan uteslutas)
salt och malen peppar
citron, i klyftor, till servering

Gör så här

1
Remouladsås: Blanda ihop alla ingredienser till remouladen och smaka av med salt och peppar.
2
Ugnsbakade fiskpinnar: Värm ugnen till 200 grader. Strö smulorna över en bakplåt och grädda smulorna lätt gyllene i ugnen, ca fem minuter. Rör om lite en gång under stekningen.
3
Små flundrafiléer kan vara hela, annars kan filéerna delas i långa fingertjocka strimlor. Krydda fisken med salt och peppar och strö över mjölet.
4
Vispa ihop ägg och majonnäs i en skål och häll ströbrödet i en annan.
5
Doppa fiskbitarna först i ägg och sedan i bröd. Lägg de panerade fiskpinnarna på en plåt med bakplåtspapper.
6
Ringla över lite olja och grädda i mitten av ugnen i ca. 10 minuter, tiden är beroende av fiskbitarnas tjocklek. Servera fiskpinnarna så fort de kommer ut ur ugnen.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Laxspett med pilgrimsmusslor

  2. (1)

    Fiskcurry med nudlar

  3. (1)

    Grillad lax med fänkålsfrön och hjärtsallad

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fisk
    3. Husmanskost

Fisk

Visa alla

Fiskgratäng med potatismos och lättkokta sockerärtor

(1)

Gravad lax

(1)

Makrillsallad med grillad färskpotatis

(1)

Fiskgratäng med makaroner