Fiskpinnar med remouladsås
Låt hemmagjorda ugnsbakade fiskpinnar bli en ny favorit vid middagsbordet. Hemligheten i det här receptet är lite riven parmesan som blandas i ströbrödet för att ge fiskpinnarna ännu godare smak.
Ingredienser
Remouladsås
- 1,5 dlMajonnäs
- 1 dlyoghurt, eller crème fraîche
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 2 tskdijonsenap
- worchestershiresås
- 2 msksaltgurka, hackad
- 1 mskkapris, (kan uteslutas)
- 1 ägg, hårdkokt
- 2 mskfärska örter, dragon, persilja, basilika, körvel eller gräslök
FIskpinnar
- 800 gFlundra, filé
- 3 mskVetemjöl
- 1 ägg
- 1 mskMajonnäs
- 3 dlStröbröd
- Olja, neutral
- Persilja , hackad
- parmesan, riven (kan uteslutas)
- salt och malen peppar
- citron, i klyftor, till servering
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.