Krämig kantarellpasta

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Krämig kantarellpasta

Efter regn kommer solsken. Nu poppar kantarellerna upp som – ja, faktiskt – svampar ur jorden. Passa på att göra en enkel och god kantarellsås till pastan med det här superreceptet med grädde och parmesanost. Dekorera gärna med lite klöversyra för extra färg och fräschör.

Pasta med kantareller

Ingredienser

400 gtagliatelle
600 gKantareller, rensade
2 Schalottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 kvistartimjan
1 dltorrt vitt vin, kan utelämnas
3 dlvispgrädde, eller matgrädde
0,5 dlparmesan, riven + extra till servering
salt och malen peppar
1 knippegräslök, liten
smör eller olja, för stekning

Gör så här

1
Koka pastan al dente och förbered svampen medan pastan kokar.
2
Använd en stor stekpanna och stek svampen några minuter på hög värme i lite olja. Undvik att röra första minuten, skaka hellre lite på pannan.
3
Tillsätt några klickar smör, schalottenlök, vitlök och timjan. Låt det puttra lite till under omrörning.
4
Häll i vinet och låt det koka tills hälften av vätskan har avdunstat.
5
Tillsätt grädde och koka tills det tjocknat något. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
6
Häll av vattnet på pastan, men behåll 1 dl av det kokande vattnet.
7
Blanda svampsåsen tillsammans med pastan och hackad gräslök. Späd eventuellt med lite av det kokande vattnet för en extra fyllig sås.
8
Strö över lite extra parmesan vid servering.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Pappardelle pasta med krämig kantarellsås

  2. (0)

    Pasta vodka med räkor

  3. (1)

    Krabbpasta med tomat och vitlök

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta
    3. Vegetarisk mat

Pasta

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(1)

Makaronigratäng

(1)

Mac and cheese med fyra ostar

(1)

Rödbetspasta