Krämig kantarellpasta
Efter regn kommer solsken. Nu poppar kantarellerna upp som – ja, faktiskt – svampar ur jorden. Passa på att göra en enkel och god kantarellsås till pastan med det här superreceptet med grädde och parmesanost. Dekorera gärna med lite klöversyra för extra färg och fräschör.
Ingredienser
- 400 gtagliatelle
- 600 gKantareller, rensade
- 2 Schalottenlökar, finhackade
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 kvistartimjan
- 1 dltorrt vitt vin, kan utelämnas
- 3 dlvispgrädde, eller matgrädde
- 0,5 dlparmesan, riven + extra till servering
- salt och malen peppar
- 1 knippegräslök, liten
- smör eller olja, för stekning
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.