Koreanska tacos
Koreansk taco, crispy chicken taco eller korean fried chicken – oavsett vad du kallar den här rätten med knaperstekt kyckling så utlovar vi succé. Servera på varma tortillabröd med krispiga grönsaker och sesamfrön.
Ingredienser
800 gKycklingfilé, eller kycklinglårfilé
salt och malen peppar
1 förpackningmaizena
neutral olja
tortillabröd, majs eller vete
Sås
2 dlKetchup
4 mskChilisås, stark
4 mskrisvinäger, eller vinäger 7%
4 mskSojasås
2 mskflytande honung
1 mskSesamolja
4 tskSocker
1,5 mskingefära, färsk och finriven
2 tskvitlök, finriven
Till servering
kål, eller sallad, finriven
morot, strimlad
gurka
jalapeño
sesamfrön
fetaost, smulad
Koriander
Gör så här
1
Skär kycklingen i jämna bitar och krydda bitarna med salt och peppar.
2
Rör ihop alla ingredienser till såsen.
3
Vänd kycklingbitarna i maizena och skaka av överskottet.
4
Hetta upp 2 cm olja i en tjockbottnad panna med höga kanter. Stek kycklingbitarna tills de är knapriga, gyllene och genomstekta.
5
Låt kycklingen droppa av lite på hushållspapper innan du vänder ner kycklingen i den röda såsen. Se till att alla bitar har sås på sig.
6
Servera genast i varma tortillas med finhackad kål eller sallad, morot, gurka, jalapeño, ett stänk sesamfrön, smulad fetaost och koriander.