Koreanska tacos

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Koreanska tacos

Koreansk taco, crispy chicken taco eller korean fried chicken – oavsett vad du kallar den här rätten med knaperstekt kyckling så utlovar vi succé. Servera på varma tortillabröd med krispiga grönsaker och sesamfrön.

Koreanska tacos

Ingredienser

800 gKycklingfilé, eller kycklinglårfilé
salt och malen peppar
1 förpackningmaizena
neutral olja
tortillabröd, majs eller vete

Sås

2 dlKetchup
4 mskChilisås, stark
4 mskrisvinäger, eller vinäger 7%
4 mskSojasås
2 mskflytande honung
1 mskSesamolja
4 tskSocker
1,5 mskingefära, färsk och finriven
2 tskvitlök, finriven

Till servering

kål, eller sallad, finriven
morot, strimlad
gurka
jalapeño
sesamfrön
fetaost, smulad
Koriander

Gör så här

1
Skär kycklingen i jämna bitar och krydda bitarna med salt och peppar.
2
Rör ihop alla ingredienser till såsen.
3
Vänd kycklingbitarna i maizena och skaka av överskottet.
4
Hetta upp 2 cm olja i en tjockbottnad panna med höga kanter. Stek kycklingbitarna tills de är knapriga, gyllene och genomstekta.
5
Låt kycklingen droppa av lite på hushållspapper innan du vänder ner kycklingen i den röda såsen. Se till att alla bitar har sås på sig.
6
Servera genast i varma tortillas med finhackad kål eller sallad, morot, gurka, jalapeño, ett stänk sesamfrön, smulad fetaost och koriander.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Entrecôte i majstortilla

  2. (1)

    Koreanska fläskburgare

  3. (1)

    Fiskcurry med nudlar

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tacos
    3. Asiatisk mat

Tacos

Visa alla
(1)

Nachotallrik med extra allt

(1)

Tacosallad med pasta

(1)

Laxtacos med mango

(1)

Autentiska mexikanska tacos med fläskkarré