Koreanska tacos
Koreansk taco, crispy chicken taco eller korean fried chicken – oavsett vad du kallar den här rätten med knaperstekt kyckling så utlovar vi succé. Servera på varma tortillabröd med krispiga grönsaker och sesamfrön.
Ingredienser
- 800 gKycklingfilé, eller kycklinglårfilé
- salt och malen peppar
- 2,5 dlmaizena, eller mer
- neutral olja
- tortillabröd, majs eller vete
Sås
- 2 dlKetchup
- 4 mskChilisås, stark
- 4 mskrisvinäger, eller vinäger 7%
- 4 mskSojasås
- 2 mskflytande honung
- 1 mskSesamolja
- 4 tskSocker
- 1,5 mskingefära, färsk och finriven
- 2 tskvitlök, finriven
Till servering
- kål, eller sallad, finriven
- morot, strimlad
- gurka
- jalapeño
- sesamfrön
- fetaost, smulad
- Koriander
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.