Koreanska tacos

Av Lise Finckenhagen

(10)

Vad tycker du?

Koreanska tacos

Koreansk taco, crispy chicken taco eller korean fried chicken – oavsett vad du kallar den här rätten med knaperstekt kyckling så utlovar vi succé. Servera på varma tortillabröd med krispiga grönsaker och sesamfrön.

Koreanska tacos
Koreanska tacos

Ingredienser

  • 800 gKycklingfilé, eller kycklinglårfilé
  • salt och malen peppar
  • 2,5 dlmaizena, eller mer
  • neutral olja
  • tortillabröd, majs eller vete

Sås

  • 2 dlKetchup
  • 4 mskChilisås, stark
  • 4 mskrisvinäger, eller vinäger 7%
  • 4 mskSojasås
  • 2 mskflytande honung
  • 1 mskSesamolja
  • 4 tskSocker
  • 1,5 mskingefära, färsk och finriven
  • 2 tskvitlök, finriven

Till servering

  • kål, eller sallad, finriven
  • morot, strimlad
  • gurka
  • jalapeño
  • sesamfrön
  • fetaost, smulad
  • Koriander

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Koreanska tacos

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.