Koreanska tacos

Av Lise Finckenhagen

(6)

Vad tycker du?

Koreanska tacos

Koreansk taco, crispy chicken taco eller korean fried chicken – oavsett vad du kallar den här rätten med knaperstekt kyckling så utlovar vi succé. Servera på varma tortillabröd med krispiga grönsaker och sesamfrön.

Koreanska tacos
Koreanska tacos

Ingredienser

  • 800 gKycklingfilé, eller kycklinglårfilé
  • salt och malen peppar
  • 2,5 dlmaizena, eller mer
  • neutral olja
  • tortillabröd, majs eller vete

Sås

  • 2 dlKetchup
  • 4 mskChilisås, stark
  • 4 mskrisvinäger, eller vinäger 7%
  • 4 mskSojasås
  • 2 mskflytande honung
  • 1 mskSesamolja
  • 4 tskSocker
  • 1,5 mskingefära, färsk och finriven
  • 2 tskvitlök, finriven

Till servering

  • kål, eller sallad, finriven
  • morot, strimlad
  • gurka
  • jalapeño
  • sesamfrön
  • fetaost, smulad
  • Koriander

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Koreanska tacos