Krämig tomatsoppa med italiensk korv och makaroner

Av Lise Finckenhagen

(12)

Vad tycker du?

Krämig tomatsoppa med italiensk korv och makaroner

Pasta passar som bekant perfekt i tomatsoppa. Den här soppan är fullproppad med salsiccia (kryddig italiensk korv), paprika och härlig pasta. Toppa gärna med hakcad persilja och riven parmesan.

Krämig tomatsoppa med italiensk korv och makaroner
Krämig tomatsoppa med italiensk korv och makaroner

Ingredienser

400 gPasta
1 röd paprika, strimlad
1 Gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
400 gSalsicca, rå, italiensk korv
1 tskoregano, torkad
1 tskPaprikapulver
0,5 tskriven muskotnöt
1 kvisttimjan, färsk
7,5 dlKycklingfond, buljong
4 dlkonserverade tomater , passerade
2,5 dlvispgrädde
50 gparmesan, riven
Salt och peppar
Olivolja
1 nypachiliflakes
Persilja , eller basilika till servering
parmesan

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta och fräs paprikan på medelhög värme i en rejäl skvätt olivolja. Tillsätt lök och vitlök och fräs vidare, rör om då och då, tills löken är mjuk och lätt gyllene.
  2. Tillsätt korv delad i lagom små bitar (pressa gärna ut korvfärsen direkt från korvskinnet och ner i grytan och dela den med stekspaden). Låt det hela fräsa tills korvbitarna är brynta.
  3. Tillsätt oregano, paprikapulver, muskotnöt och timjan. Häll över fonden och låt koka upp.
  4. Tillsätt tomater, koka upp och sjud soppan i ca. 15 minuter.
  5. Tillsätt makaroner och grädde. Koka upp igen och låt soppan sjuda i några minuter. Rör ner parmesan och smaka av med salt och peppar.
  6. Strö över färska örter och en nypa torkad chili före servering. Serveras med extra parmesan och gott bröd om så önskas.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krämig tomatsoppa med italiensk korv och makaroner