Blomkålstempura med sojadipp
Prova något nytt och spännande med blomkålstempura. Tempura är en japansk maträtt där grönsaker eller skaldjur paneras i en luftig smet och friteras krispig. Servera med en umamirik sojadipp med vitlök och ingefära.
Ingredienser
- 1 blomkålshuvud
- Salt
- Olja, till fritering
Frityrsmet
- 90 gVetemjöl
- 60 gmajsstärkelse
- 3 tskBakpulver
- 1 ägg
- 1,25 dlVatten
- 0,75 dlgrädde
Sojadipp
- 4 mskSojasås
- 2 tskrisvinäger
- 0,25 tskChiliflakes, eller krossad torkad chili
- 1 vitlöksklyfta, finhackad eller riven
- 1 tskingefära, finriven
- 2 tskSesamfrön, rostade
- 1 mskkoriander, finhackad
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.