Blomkålstempura med sojadipp

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Blomkålstempura med sojadipp

Prova något nytt och spännande med blomkålstempura. Tempura är en japansk maträtt där grönsaker eller skaldjur paneras i en luftig smet och friteras krispig. Servera med en umamirik sojadipp med vitlök och ingefära.

Blomkålstempura med sojadipp
Blomkålstempura med sojadipp

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • Salt
  • Olja, till fritering

Frityrsmet

  • 90 gVetemjöl
  • 60 gmajsstärkelse
  • 3 tskBakpulver
  • 1 ägg
  • 1,25 dlVatten
  • 0,75 dlgrädde

Sojadipp

  • 4 mskSojasås
  • 2 tskrisvinäger
  • 0,25 tskChiliflakes, eller krossad torkad chili
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad eller riven
  • 1 tskingefära, finriven
  • 2 tskSesamfrön, rostade
  • 1 mskkoriander, finhackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Blomkålstempura med sojadipp

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.