Blomkålstempura med sojadipp

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Blomkålstempura med sojadipp

Prova något nytt och spännande med blomkålstempura. Tempura är en japansk maträtt där grönsaker eller skaldjur paneras i en luftig smet och friteras krispig. Servera med en umamirik sojadipp med vitlök och ingefära.

Blomkålstempura med sojadipp
Blomkålstempura med sojadipp

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • Salt
  • Olja, till fritering

Frityrsmet

  • 90 gVetemjöl
  • 60 gmajsstärkelse
  • 3 tskBakpulver
  • 1 ägg
  • 1,25 dlVatten
  • 0,75 dlgrädde

Sojadipp

  • 4 mskSojasås
  • 2 tskrisvinäger
  • 0,25 tskChiliflakes, eller krossad torkad chili
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad eller riven
  • 1 tskingefära, finriven
  • 2 tskSesamfrön, rostade
  • 1 mskkoriander, finhackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Blomkålstempura med sojadipp