Av Emma Brink Rask

Amerikanska pannkakor med filmjölk

Av Emma Brink Rask

(1)

Vad tycker du?

Amerikanska pannkakor med filmjölk

Enkelt recept på amerikanska pannkakor på filmjölk som ger helt perfekta amerikanska pannkakor. Fluffiga och mjuka och med en touch av citron.

Stapla godbitarna på hög och toppa med färska bär.

Ingredienser

50 gSmör
3,5 dlVetemjöl
1 tskBakpulver
0,5 tskBikarbonat
1,5 krmSalt
2 tskVaniljsocker
2 ägg
2,5 dlfilmjölk
0,5 dlmjölk
citron, rivet skal

Till servering

1 dllönnsirap
1 dlSylt
1 dlfärska bär

Gör så här

1
Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker. Rör samman ägg, filmjölk, mjölk, det smält smöret och citronzest. Rör sedan samman de torra och de våta ingredienserna till en tjock smet.
2
Hetta upp ett stekjärn på medelvärme och klicka knappt 1 dl i taget, stek 1-2 minuter på varje sida tills de fått fin färg och puffat upp sig.
3
Servera med lönnsirap, sylt och färska bär.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pannkaka

Pannkaka

Visa alla
(1)

Kokospannkakor

(3)

Kaiserschmarrn – en kejserlig pannkaka

(1)

Pannkakor med apelsin och likör

(1)

Enchilada-pannkakor med kyckling