Friterad kyckling med currykräm

Av Nina Kindbro

(8)

Vad tycker du?

Friterad kyckling med currykräm

Friterad kyckling med currykräm är barnsligt gott och enklare än man kan tro att lyckas med. Kocken Mattias Larsson serverar kyckligen med chilipicklad gurka och sallad.
Recept ur kokboken ”Lättlagade helgmenyer”.

Friterad kyckling med currykräm, chilipicklad gurka och sallad.
Friterad kyckling med currykräm, chilipicklad gurka och sallad.

Ingredienser

Chilipicklad gurka

  • 1 Chilifrukt
  • 1 dlÄttika, 12 %
  • 1 dlströsocker
  • 2 dlVatten
  • Salt
  • 200 gGurka

Kyckling

  • 600 gKycklinglårfilé
  • 2 ägg
  • 1 dlVetemjöl
  • 2 dlPanko ströbröd
  • Olja, att friter i
  • Salt

Currykräm

  • 0,5 Äpple
  • 2 dlCrème fraiche
  • 1 mskHonung
  • 1 mskCurry
  • Salt

Till servering

  • blandsallad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Friterad kyckling med currykräm