Friterad kyckling med currykräm

Av Nina Kindbro

(7)

Vad tycker du?

Friterad kyckling med currykräm

Friterad kyckling med currykräm är barnsligt gott och enklare än man kan tro att lyckas med. Kocken Mattias Larsson serverar kyckligen med chilipicklad gurka och sallad.
Recept ur kokboken ”Lättlagade helgmenyer”.

Friterad kyckling med currykräm, chilipicklad gurka och sallad.

Ingredienser

Chilipicklad gurka

1 Chilifrukt
1 dlÄttika, 12 %
1 dlströsocker
2 dlVatten
Salt
200 gGurka

Kyckling

600 gKycklinglårfilé
2 ägg
1 dlVetemjöl
2 dlPanko ströbröd
Olja, att friter i
Salt

Currykräm

0,5 Äpple
2 dlCrème fraiche
1 mskHonung
1 mskCurry
Salt

Till servering

blandsallad

Gör så här

1
Skär chilin i ½ cm stora bitar. Koka upp ättika, socker, vatten och chili med en nypa salt. Låt lagen svalna.
2
Skala och skiva gurkan och lägg ner i lagen. Låt gurkan stå och marinera i minst 15 minuter.
3
Dela kycklingfiléerna i 8 bitar och salta. Lättvispa äggen i en skål. Lägg mjöl och panko på varsin assiett. Vänd kycklingen i mjölet, därefter i ägget och till sist i panko. Strax före servering: Hetta upp olja i en fritös eller en stor kastrull till 170 grader och fritera kycklingen tills bitarna fått fin färg och är tillagade helt igenom.
4
Fintärna äpplet och blanda samtliga ingredienser till currykrämen. Smaka av med salt.
5
Servera den nyfriterade kycklingen med krämen och en fräsch sallad.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Lättlagade menyer för festliga middagar

  2. (7)

    Bifftartar med goda tillbehör

  3. (87)

    Stekt hälleflundra med blomkålskräm

  4. (5)

    Salladstaco med sojamarinerad tonfisk

  5. (2)

    Vit chokladgratinerad ananas

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
    3. Smårätter
    4. Kyckling

Matsmarta onsdag

Visa alla
(1)

Melonkulor med wasabi och sesam

(2)

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

(1)

Mumsig och mättande wrap med bönor

(19)

Ljuvlig lättlagad linssoppa