Allt du behöver till ett härligt sillbord
På den perfekta sillbuffén blandas goda klassiker med roliga varianter som krämig tacosill eller röd currysill.
Här ger kocken Mattias Larsson sina bästa tips på hur sillbordet blir lite enklare – och mycket godare.
Ingredienser
- Olika sorters sill
Gubbröra
- 200 gAnsjovis
- 5 ägg, hårdkokta
- 1 rödlök, liten
- 1 dlCrème fraiche
- 3 mskmajonnäs
- 0,5 dldill, hackad
- 0,5 dlgräslök, hackad
- svartpeppar
- Salt
Ägghalvor med topping
- 6 ägg, hårdkokta
- 1 dlCrème fraiche
- 1 mskmajonnäs
- 1 tskPressad citronsaft
- Salt och peppar
- 4 mskröd stenbitsrom, att garnera äggen med
Potatishalvor med matjesröra
- 150 gmatjesill
- 12 potatisar, kokta
- 1 rödlök
- 2 dlCrème fraiche
- 3 mskMajonnäs
- 0,5 dlHackad dill
- Salt och peppar
- 4 msksvart stenbitsrom, till garnering
- dillkvist, till garnering
Mer gott på sillbordet
- 200 gLax, gravad eller rökt
- paj, t ex västerbottenpaj
- ost
- 1 paketknäckebröd
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Mattias Larsson
Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.
Visa 44 recept