Varma chips med tryffeldipp

Av Clara Öhrn

(0)

Vad tycker du?

Varma chips med tryffeldipp

Varma chips är ett gott och snabbt tilltugg att bjuda på medan du förbereder middagen. Matkreatören Jessica Frej tycker att det är världens bästa chipsupplevelse.
Recept ur Jessica Frejs kokbok Fest på 30 minuter.

Krämig tryffeldipp serveras med varma chips.

Ingredienser

2 dlCrème fraiche
0,5 tskTryffelolja, välj en med högre pris, de är godast
0,5 krmSalt
1 krmnymald svartpeppar
1 påsesaltade lantchips

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Blanda ihop ingredienserna till dippen i en snygg skål.
3
Lägg chipsen i en ugnssäker form eller skål. Värm chipsen 1–3 minuter. Det går väldigt fort så ha koll. Servera direkt.
4
Tips: Vill du lyxa till dippen ytterligare är det gott att tillsätta en halv deciliter riven parmesan och mixa med en stavmixer tills det blir slätt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (0)

    Kyckling med krämiga dragonbönor

  2. (3)

    Hallon- och apelsinsviss

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör

Tillbehör

Visa alla
(0)

Apelsinsallad

(1)

Honungsrostade nötter

(0)

Hjärtsallad med ceasardressing och bacon

(1)

Grillad ananas