Äggakaka med bacon

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Äggakaka med bacon

Äggakaka med bacon är klassikern som aldrig går ur tiden. Underbart gott!

Servera gärna äggakaka med bacon, äppelklyftor, rårörda lingon och dill.

Ingredienser

2 dlmjöl
6 dlmjölk
Salt och peppar
7 ägg
1 Äpple
1 paketbacon
1 dlrårörda lingon
Dill

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnstålig stekpanna. Vispa ihop mjöl, mjölk, salt och peppar till en slät smet. Vispa ner äggen, ett i taget. Häll smeten i pannan och sätt in den i ugnen i 30–40 minuter tills äggakakan fått fin färg och blivit rejält fluffig.
2
Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Stek bacon knaprigt. Lägg i äpplena mot slutet och låt dem få lite färg.
3
Servera äggakakan med bacon, äppelklyftor, rårörda lingon och dill.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Rågbruschetta med skinka och pocherat ägg

  2. (1)

    Äggwraps med feta, sparris och avokado

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Påsk
    3. Smårätter

Påsk

Visa alla
(1)

Inkokt lax

(1)

Gravad lax

(1)

Så gör du en västerbottenpaj

(1)

Påsktårta med apelsin