aftonbladet logo
godare logo
search
godare logo
aftonbladet logo
godare logo
Recept
Artiklar
Drycker
Kockar
TV-program
Påskmat
search
Recept
Artiklar
Drycker
Kockar
TV-program
Påskmat
Datainställningar
Inställningar för cookies
Äggakaka med bacon
Av
Godare
(5)
Betygsätt
Vad tycker du?
Äggakaka med bacon
45 min
8 ingredienser
Äggakaka med bacon är klassikern som aldrig går ur tiden. Underbart gott!
Servera gärna äggakaka med bacon, äppelklyftor, rårörda lingon och dill.
Foto: Ola Cedell
Ingredienser
1 portion
2 portioner
3 portioner
4 portioner
5 portioner
6 portioner
7 portioner
8 portioner
9 portioner
10 portioner
11 portioner
12 portioner
2 dl
mjöl
6 dl
mjölk
Salt och peppar
7
ägg
1
Äpple
1 paket
bacon
1 dl
rårörda lingon
Dill
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnstålig stekpanna. Vispa ihop mjöl, mjölk, salt och peppar till en slät smet. Vispa ner äggen, ett i taget. Häll smeten i pannan och sätt in den i ugnen i 30–40 minuter tills äggakakan fått fin färg och blivit rejält fluffig.
2
Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Stek bacon knaprigt. Lägg i äpplena mot slutet och låt dem få lite färg.
3
Servera äggakakan med bacon, äppelklyftor, rårörda lingon och dill.
Vad tycker du om receptet?
Sätt betyg
Vad tycker du?
Äggakaka med bacon
Ämnen
Påsk
Smårätter
Läs vidare
(1)
Rågbruschetta med skinka och pocherat ägg
10 m
(1)
Äggwraps med feta, sparris och avokado
25 m
Dela på Facebook!
Dela på Facebook!
Dela på Twitter!
Dela på Twitter!
Kopiera länk
Kopiera länk
Påsk
Visa alla
Visa alla
(27)
Påskens succémat
(9)
Påsktårta med choklad och tryffelkräm
90 m
(2)
Pavlova i långpanna med passionsfruktsås
120 m
(10)
Snabbgravad lax
30 m