Grekiska köttbullar med marinerad rödlök

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Grekiska köttbullar med marinerad rödlök

De här grillade köttbullarna tar dig raka vägen Grekland! Gjorda av lammfärs med värmande kryddor och serverade i goda bröd med marinerad rödlök och rödbetstzatziki. Otroligt gott!

Grekiska köttbullar med marinerad rödlök
Grekiska köttbullar med marinerad rödlök

Ingredienser

  • 600 glammfärs, eller nötfärs
  • 1 tskSalt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1,5 tskspiskummin
  • 1 tskmald koriander
  • 0,5 tskKanel
  • 0,5 tsksvartpeppar, mald
  • 0,5 tskchilipulver
  • 2 mskpersilja, finhackad
  • 2 mskmynta, färsk, hackad
  • 2 mskolja, till pensling

Marinerad rödlök

  • 1 rödlök, stor
  • 2 mskrödvinsvinäger, ev. sherry eller granatäpple
  • 1 msksocker
  • 0,5 tskSalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grekiska köttbullar med marinerad rödlök

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.