Grekiska köttbullar med marinerad rödlök

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Grekiska köttbullar med marinerad rödlök

De här grillade köttbullarna tar dig raka vägen Grekland! Gjorda av lammfärs med värmande kryddor och serverade i goda bröd med marinerad rödlök och rödbetstzatziki. Otroligt gott!

Grekiska köttbullar med marinerad rödlök

Ingredienser

600 glammfärs, eller nötfärs
1 tskSalt
3 vitlöksklyftor
1,5 tskspiskummin
1 tskmald koriander
0,5 tskKanel
0,5 tsksvartpeppar, mald
0,5 tskchilipulver
2 mskpersilja, finhackad
2 mskmynta, färsk, hackad
2 mskolja, till pensling

Marinerad rödlök

1 rödlök, stor
2 mskrödvinsvinäger, ev. sherry eller granatäpple
1 msksocker
0,5 tskSalt

Gör så här

1
Knåda ihop alla ingredienser väl. Blöt händerna med vatten och forma färsen till 12 avlånga köttbullar.
2
Pensla köttbullarna med lite olja och grilla dem på medelhög till hög värme i ca. 10-12 minuter, eller tills färsen är genomstekt. Vänd köttbullarna då och då så att de blir jämnt grillade.
3
Gör marinerad rödlök: Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Blanda lök, vinäger, socker och salt. Låt löken marinera i en halvtimme, eller i minst fem minuter.
4
Servera de grillade grekiska köttbullarna med till exempel "pannbröd", grekisk yoghurt smaksatt med rivet citronskal och marinerad rödlök.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Rödbetstzatziki

  2. (2)

    Gyros i pitabröd med tzatziki

  3. (27)

    Lammfärsbiffar med vitlök och timjan

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Grillat
    3. Kött

Grillat

Visa alla
(1)

Kokosmarinerade kycklingspett

(1)

Mix grill med naanbröd

(1)

Heta kycklingvingar

(1)

Kallrörd bearnaisesås