Grekiska köttbullar med marinerad rödlök
De här grillade köttbullarna tar dig raka vägen Grekland! Gjorda av lammfärs med värmande kryddor och serverade i goda bröd med marinerad rödlök och rödbetstzatziki. Otroligt gott!
Ingredienser
- 600 glammfärs, eller nötfärs
- 1 tskSalt
- 3 vitlöksklyftor
- 1,5 tskspiskummin
- 1 tskmald koriander
- 0,5 tskKanel
- 0,5 tsksvartpeppar, mald
- 0,5 tskchilipulver
- 2 mskpersilja, finhackad
- 2 mskmynta, färsk, hackad
- 2 mskolja, till pensling
Marinerad rödlök
- 1 rödlök, stor
- 2 mskrödvinsvinäger, ev. sherry eller granatäpple
- 1 msksocker
- 0,5 tskSalt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.