Mac and cheese med fyra ostar
Bjud familj och vänner på en klassisk Mac and cheese med salt och knaprigt bacon och en ostsås på parmesanost, mozzarella, ädelost och taleggio. Det här är comfort food när den är som bäst!
Ingredienser
- 400 gmakaroner
- 200 gBacon
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- Persilja , eller basilika
- Riven ost, till topping
- 1 dlbrödsmulor
- Olivolja
Ostsås
- 2 msksmör
- 2 mskVetemjöl
- 3 dlmjölk
- 2 dlgrädde
- 50 gmozzarella, riven
- 50 gÄdelost
- 50 gparmesan, riven
- 50 gTaleggio, eller annan mjukost
- malen peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.