Mac and cheese med fyra ostar

Av Lise Finckenhagen

(9)

Vad tycker du?

Mac and cheese med fyra ostar

Bjud familj och vänner på en klassisk Mac and cheese med salt och knaprigt bacon och en ostsås på parmesanost, mozzarella, ädelost och taleggio. Det här är comfort food när den är som bäst!

Mac n’ cheese med bacon och en ostsås på parmesanost, mozarella, ädelost och taleggio.
Mac n’ cheese med bacon och en ostsås på parmesanost, mozarella, ädelost och taleggio.

Ingredienser

  • 400 gmakaroner
  • 200 gBacon
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • Persilja , eller basilika
  • Riven ost, till topping
  • 1 dlbrödsmulor
  • Olivolja

Ostsås

  • 2 msksmör
  • 2 mskVetemjöl
  • 3 dlmjölk
  • 2 dlgrädde
  • 50 gmozzarella, riven
  • 50 gÄdelost
  • 50 gparmesan, riven
  • 50 gTaleggio, eller annan mjukost
  • malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Mac and cheese med fyra ostar

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.