Chili con carne med choklad
Laga en kryddig och smakrik gryta på högrev och låt gästerna gissa vilken den hemliga ingrediensen är. Choklad! Passar lika bra som fredagstacos som till söndagsmiddagen.
Ingredienser
- 800 gHögrev, bog eller köttfärs
- 1 Lök, stor
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 tskkorianderfrön, krossade
- 1 kanelstång
- 2 tskSpiskummin
- 2 tskPaprikapulver
- 2 mskTomatpuré
- 1 burkarkrossade tomater
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 1 förpackningsvarta bönor, eller andra bönor
- 2,5 dloxbuljong
- 40 gMörk choklad
- Salt och peppar
- Olja
Chilitopping
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 grön chili
- 1 tskSpiskummin, hel, rostad
- 0,5 dlKoriander, färsk
Banan- och avokadoslasa
- 1 banan
- 1 avokado
- 1 rödlök, finhackad
- 1 röd chili, finhackad, utan frön
- 1 Lime
- 1 dlKoriander, färsk
- 1 mskolivolja
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.