Chili con carne med choklad

Av Lise Finckenhagen

(11)

Vad tycker du?

Chili con carne med choklad

Laga en kryddig och smakrik gryta på högrev och låt gästerna gissa vilken den hemliga ingrediensen är. Choklad! Passar lika bra som fredagstacos som till söndagsmiddagen.

Chili con carne med choklad
Chili con carne med choklad

Ingredienser

  • 800 gHögrev, bog eller köttfärs
  • 1 Lök, stor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 tskkorianderfrön, krossade
  • 1 kanelstång
  • 2 tskSpiskummin
  • 2 tskPaprikapulver
  • 2 mskTomatpuré
  • 1 burkarkrossade tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 förpackningsvarta bönor, eller andra bönor
  • 2,5 dloxbuljong
  • 40 gMörk choklad
  • Salt och peppar
  • Olja

Chilitopping

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 grön chili
  • 1 tskSpiskummin, hel, rostad
  • 0,5 dlKoriander, färsk

Banan- och avokadoslasa

  • 1 banan
  • 1 avokado
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad, utan frön
  • 1 Lime
  • 1 dlKoriander, färsk
  • 1 mskolivolja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Chili con carne med choklad

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.