Fluffiga belgiska våfflor med vanilj

Av Godare

(91)

Vad tycker du?

Fluffiga belgiska våfflor med vanilj

Bjud på Mästerkock-vinnaren Catarina Königs belgiska vaniljvåfflor till dessert eller lyxig helgfrukost. Servera nygräddade med lättvispad grädde, bär och ringla över härlig lönnsirap.

Fluffiga belgiska vaniljvåfflor med grädde, bär och lönnsirap

Ingredienser

2 ägg, separerade (vitor och gulor i olika skålar)
0,75 dlSocker
180 gsmör, smält
3 dlmjölk, alternativt havremjölk
3,5 dlvetemjöl special
0,5 mskBakpulver
1 tskVaniljsocker
smör, att pensla järnet med

Tillbehör

bär, till exempel hallon och blåbär
lättvispad grädde
lönnsirap

Gör så här

1
Sätt igång våffeljärnet.
2
Smält smöret i en kastrull. Dra sedan bort från värmen och tillsätt mjölken.
3
Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
4
Vispa upp äggvitan hårt i en bunke, likt en toppig maräng.
5
Vispa äggula med socker vitt och poröst i en annan bunke. Tillsätt sedan smör och mjölkblandningen.
6
Rör försiktigt i mjölblandningen så du får en slät smet.
7
Vänd slutligen ner den hårt vispade äggvitan försiktigt med en slickepott.
8
Smöra järnet och mät i lagom med smet. Låt grädda 2-3 min tills gyllene. Håll koll på värmen.
9
Servera dom nygräddade belgiska våfflorna med lättvispad grädde, bär & ringla över lite härlig lönnsirap!

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (9)

    Våfflor med bär och vispad grädde

  2. (5)

    Citron- och vallmovåfflor med lemoncurdgrädde

  3. (27)

    Våfflor med brynt smör

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Våfflor
    3. Efterrätter

Våfflor

Visa alla
(196)

Frasiga nudelvåfflor

(215)

Frasvåfflor – så blir de helt perfekta

(5)

Citron- och vallmovåfflor med lemoncurdgrädde

(8)

Mojitovåfflor med mynta och lime