Fluffiga belgiska våfflor med vanilj

Av Godare

(92)

Vad tycker du?

Fluffiga belgiska våfflor med vanilj

Bjud på Mästerkock-vinnaren Catarina Königs belgiska vaniljvåfflor till dessert eller lyxig helgfrukost. Servera nygräddade med lättvispad grädde, bär och ringla över härlig lönnsirap.

Fluffiga belgiska vaniljvåfflor med grädde, bär och lönnsirap
Fluffiga belgiska vaniljvåfflor med grädde, bär och lönnsirap

Ingredienser

  • 2 ägg, separerade (vitor och gulor i olika skålar)
  • 0,75 dlSocker
  • 180 gsmör, smält
  • 3 dlmjölk, alternativt havremjölk
  • 3,5 dlvetemjöl special
  • 0,5 mskBakpulver
  • 1 tskVaniljsocker
  • smör, att pensla järnet med

Tillbehör

  • bär, till exempel hallon och blåbär
  • lättvispad grädde
  • lönnsirap

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fluffiga belgiska våfflor med vanilj