Kladdkaka med nutellamaräng
Nutellakladdkaka med maräng är barnsligt gott. Den är mild i smaken och barn bara älskar denna. Vid allergi går det jättebra att byta ut nutellan mot mörk choklad eller någon annan chokladkräm. Recept ur ”Kladdkakor deluxe” av Frida Skattberg.
Ingredienser
Ingredienser
150 g
Smör
150 g
Mörk choklad
2
ägg
2 dl
strösocker
1 dl
Kakao
2.5 dl
Vetemjöl
1 tsk
Salt
Nutellamaräng
4
äggvitor
1.25 dl
strösocker
100 g
Nutella
Serveringsförslag
färska bär
lättvispad grädde
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 ° och smörj en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
2
Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull. Ta av från värmen och ställ åt sidan så länge.
3
Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kakao, mjöl och salt.
4
Häll i smörblandningen och rör ihop till en klumpfri smet.
5
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut kakan och höj ugnstemperaturen till 200°. Låt kladdkakan svalna en aning medan du gör Nutellamarängen.
6
Vispa äggvitorna till en fast maräng i en hushållsassistent eller med elvisp i en bunke. Tillsätt socker lite i taget och vispa på hög hastighet tills marängen blivit blank och styv.
7
Smält Nutellan i 20 sekunder i mikron och ringla sedan ner den i marängsmeten. Rör om slarvigt så att det bildas ett ”swirl”. Bred ut marängen på kladdkakan och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Servera gärna med färska bär och lättvispad grädde.