Kladdkaka med nutellamaräng

Av Godare

(23)

Vad tycker du?

Kladdkaka med nutellamaräng

Nutellakladdkaka med maräng är barnsligt gott. Den är mild i smaken och barn bara älskar denna. Vid allergi går det jättebra att byta ut nutellan mot mörk choklad eller någon annan chokladkräm. Recept ur ”Kladdkakor deluxe” av Frida Skattberg.

Barnsligt gott - kladdkaka med nutellamaräng.
Barnsligt gott - kladdkaka med nutellamaräng.

Ingredienser

150 gSmör
150 gMörk choklad
2 ägg
2 dlströsocker
1 dlKakao
2,5 dlVetemjöl
1 tskSalt

Nutellamaräng

4 äggvitor
1,25 dlströsocker
100 gNutella

Serveringsförslag

färska bär
lättvispad grädde

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 ° och smörj en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
2
Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull. Ta av från värmen och ställ åt sidan så länge.
3
Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kakao, mjöl och salt.
4
Häll i smörblandningen och rör ihop till en klumpfri smet.
5
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut kakan och höj ugnstemperaturen till 200°. Låt kladdkakan svalna en aning medan du gör Nutellamarängen.
6
Vispa äggvitorna till en fast maräng i en hushållsassistent eller med elvisp i en bunke. Tillsätt socker lite i taget och vispa på hög hastighet tills marängen blivit blank och styv.
7
Smält Nutellan i 20 sekunder i mikron och ringla sedan ner den i marängsmeten. Rör om slarvigt så att det bildas ett ”swirl”. Bred ut marängen på kladdkakan och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Servera gärna med färska bär och lättvispad grädde.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kladdkaka med nutellamaräng