Ostkaka – gott och enkelt recept med keso

Av Godare

Vad tycker du?

Ostkaka – gott och enkelt recept med keso

(153)

Det är inte mycket som slår en ljummen ostkaka med en klick grädde och lite sylt. De härliga mandelbitarna bjuder på tuggmotstånd och smaken av bittermandel som anas bland det söta. Här är ett enkelt och gott recept på ostkaka med keso för dig som vill prova att baka en själv.

Fira ostkakans dag med en härlig bit ostkaka.

Ingredienser

Ingredienser

2
ägg
0.5 dl
Socker
500 g
keso
0.5 dl
Mandel
1
bittermandel
0.5 dl
Vetemjöl
2.5 dl
mjölk, 3%

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Vispa ägg och socker så det blir pösigt.
3
Skålla, skala och hacka mandeln.
4
Blanda ner keso, mandelhack, mjöl och mjölk i äggfluffet.
5
Riv ner bittermandeln i smeten, gärna med ett zestjärn.
6
Smörj en ugnsform, cirka 20 cm i diameter, med smör och häll i smeten.
7
Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter.
8
Servera ostkakan ljummen med vispad grädde och sylt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Småländsk ostkaka

  2. Tommy Myllymäki – 10 tips för en riktigt god soppa

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone