Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter
Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter. En härlig sallad med blandade salladssorter och toppa med en riktigt god vinägrett blandad av olivolja, citronsaften och salt.
Ingredienser
Ingredienser
1
salladshuvud, eller 1 kruksallad (litet)
1
ekblads- eller endivsalladshuvud , litet
1
frisésalladshuvud, endast de inre ljusa bladen
Rucola, en rejäl näve
2
Salladslökar
1
vitlöksklyfta
2
morötter
150 g
Sockerärter
2
bladselleristjälkar
15
körsbärstomater
2 msk
Pinjenötter
Dressing
4 msk
Olivolja
2 msk
Citronsaft, färskpressad
0.5 tsk
Salt
Gör så här
1
Ansa och skölj all sallad. Torka salladsbladen med en salladsslunga eller skaka noga av vattnet för att bladen ska behålla sin krispighet. Riv salladen i bitar och lägg den i en stor salladsskål.
2
Ansa och skölj salladslökarna. Dela vitlöksklyftan i två delar och ta ut grodden i mitten (eller hjärtat, som den kallas i Italien), detta för att få en lite mildare smak. Skiva vit- och salladslök tunt.
3
Skölj och ansa morötter, sockerärtor och selleri. Skär med hjälp av en osthyvel, morötterna i tunna skivor på längden. Skär sellerin i små bitar.
4
Skölj tomaterna och halvera dem.
5
Koka morotsskivor och sockerärtor, i 1 minut, i lättsaltat vatten. Spola sedan av dem med kallt vatten.
6
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, men rör hela tiden och passa noga så att de inte bränns vid.
7
Blanda samman dressingen.
8
Lägg alla ingredienser i skålen med sallad, häll över dressingen och blanda väl. Smaka av med salt och eventuellt med lite