Vegansk brunch med ”ägg och bacon”

Av Gustav Johansson

(1)

Vad tycker du?

Vegansk brunch med ”ägg och bacon”

”Ägg och bacon är en klassisk kombination och det är väldigt skönt att slippa ge upp den bara för att man vill försöka äta lite bättre här i livet”, säger matbloggaren Gustav Johansson och tipsar om en smarrig vegansk brunch.

Ingredienser

”Äggröra”

200 gNaturell tofu, fast
1 dlhavregrädde
1 Gul lök, liten
1 vitlöksklyfta
0,5 tskSalt
1 krmgurkmeja
1 mskNäringsjäst
1 krmsvart salt, kala namak, kan uteslutas
svartpeppar
Rapsolja, till stekning
kruspersilja , till servering
tabasco, ev. till servering

Fejkon – veganskt bacon

230 gtofu, rökt
2 mskljus soja
1 tskLiquid smoke
1 tskagavesirap
2 mskRapsolja

Raggmunkar

800 gfast potatis
2,5 dlVetemjöl
4 dlHavredryck
5 mskkikärtsspad
1 tskSalt
vegansmör, rikligt för att steka i

Till servering

rårörda lingon, eller andra valfria bär

Tomatsallad med kikärtor

5 tomater
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
210 gkikärtor, avrunnen vikt
1 mskbalsamvinäger
2 mskolivolja
Salt och peppar

Stuvad grönkål med vitlök

4 vitlöksklyftor
200 gGrönkål
2,5 dlhavregrädde
1 mskSojasås
1 mskgrönsaksfond
Salt och svartpeppar
Olivolja, till stekning
Vegansk brunch. ”Lite ambitiösare lördagsförmiddagar.  En snabb lunch efter gymmet eller varför inte bara för att det är löjligt gott?
Vegansk brunch. ”Lite ambitiösare lördagsförmiddagar. En snabb lunch efter gymmet eller varför inte bara för att det är löjligt gott?

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vegansk brunch med ”ägg och bacon”