Gulaschsoppa – värmande och gott

Av Nina Kindbro

Vad tycker du?

Gulaschsoppa – värmande och gott

(100)

Gulaschsoppa värmer och mättar och har riktigt härliga mustiga smaker. En perfekt soppa till lunch när vinterns alla aktiviteter fyller dagen. Här är ett klassiskt recept, har du bråttom använder du köttfärs i stället.

Värmande gulaschsoppa.

Ingredienser

Ingredienser

400 g
Högrev, nötkött, t ex fransyska eller ryggbiff (köttfärs om du har bråttom)
2 msk
olja
Salt
2
gula lökar
2
röda paprikor
1
vitlöksklyfta
0.5 tsk
Spiskummin
3 msk
Tomatpuré
1 krm
Cayennepeppar
1 l
Vatten
2 tärningar
oxbuljong
4
potatisar
Peppar
gott bröd

Gör så här

1
Putsa bort senor och hinnor och skär köttet i små tärningar. Bryn köttet i en gryta i olja, salta och peppra lite lätt.
2
Finhacka löken och skär paprikan i små bitar och lägg det i stekpannan.
3
Mortla vitlök och kummin, blanda i tomatpurén och cayennepeppar.
4
Lägg kryddblandningen i grytan.
5
Lös upp buljongtärningarna i kokande vatten. Häll hälften av buljongen i grytan och sjud soppan under lock i 20 minuter.
6
Skala och dela potatisen i grova bitar. Tillsätt potatisen och resten av buljongen och koka under lock i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
7
Servera soppan med ett rustikt, gärna hembakat, bröd.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Morotssoppa med ingefära – solgul goding

  2. Grönsakssoppa – god, billig och värmande

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Köttfärs
decoration divider

Kött

Visa alla

Renskavsburgare med skogssvamp

Biffwok med ingefära och sesam

Pulled pork i ugnen

Frasstekt ankbröst med kryddig sås