Svamp Rydberg

Av Godare

Vad tycker du?

Svamp Rydberg

(16)

Svamp Rydberg är en supergod och vegetarisk variant av det klassiska receptet med biff. Pepparroten fräschar upp och dijonsenapen funkar som en krämig sås. Recept ur Siri Barjes kokbok ”Vegan på 5 ingredienser”.

Svamp Rydberg

Ingredienser

Ingredienser

6
potatisar , stora och fasta
2
lökar, stora, gula
500 g
blandsvamp
100 g
Grönkål
1 bit
Bit pepparrot

Basvaror

2 msk
Rapsolja
4 msk
veganskt smör
Salt och svartpeppar

Till servering

dijonsenap

Gör så här

1
Skala och skär potatisen i kuber, skölj dem snabbt i kallt vatten (då går de lättare att steka).
2
Stek potatisen frasig och gyllene i 1 matsked rapsolja samt 2 matskedar av smöret i en stor stekpanna. Håll varmt.
3
Hacka löken och stek den mjuk och lite karamelliserad i 1 matsked rapsolja + 1 matsked smör på låg värme.
4
Stek svampen på hög värme tills all vätska är borta, tillsätt då 1 matsked smör och stek tills den är gyllene. Riv grönkål i mindre bitar och stek med svampen, salta och peppra.
5
Skala pepparroten. Servera potatis, lök, svamp och grönkål med riven färsk pepparrot, extra peppar och dijonsenap.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    Laga veganskt med Siri Barje

  2. Lyxig korv med bröd

  3. Vegansk pavlova med basilika och bär

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika