Fisksoppa med saffran

Av Godare

(5)

Vad tycker du?

Fisksoppa med saffran

En smarrig och saffransdoftande fisksoppa är hur enkel som helst att göra. Festlig och god middag på 20 min. Servera fisksoppan med hemgjord aioli, krutonger och toppa med räkor för extra lyxig känsla.

Fisksoppa med saffran och räkor.

Ingredienser

300 gblandad fisk, t.ex. lax, kolja, torsk
1 Gul lök
1 fänkål
2 stjälkblekselleri
1 morot, stor
1 vitlöksklyfta
2 paketsaffran
2 tsktimjan
Olivolja
4 dltorrt vitt vin
1 burkhela tomater
Tabasco, efter smak
1 stänksherryvinäger
Fiskfond
räkor, handskalade
parmesanost
Krutonger
färsk timjan, till garnering

Gör så här

1
Tärna alla grönsaker och stek i olivolja mjukt utan att det tar färg.
2
Tillsätt saffran, salt och peppar och stek i cirka två minuter.
3
Häll på vitt vin och låt koka upp.
4
Skär fisken i bitar och lägg i grytan.
5
Tillsätt två matskedar fiskfond (helst hemgjord) och en burk hela tomater. (Hela tomater har oftast bättre kvalitet än krossade.)
6
Koka upp och låt sjuda i 5–10 minuter.
7
Mixa allt slätt med en mixerstav. Smaka upp med salt och peppar, tabasco, och vinäger.
8
Servera soppan med handskalade räkor, krutonger, hyvlad parmesanost och lite färsk timjan.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (5)

    Frasig mandelpanerad torsk med citron och brynt smör

  2. (1)

    Bouillabaisse med rouille

  3. (2)

    Tillaga god aioli på tre olika sätt

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Soppa

Soppa

Visa alla
(1)

Kryddig nudelsoppa

(1)

Krämig musselsoppa med tomat

(1)

Jordärtskockssoppa

(1)

Gulaschsoppa på termos