Kokt hummer – enkelt och gott med äppelkräm

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Kokt hummer – enkelt och gott med äppelkräm

Hummer med äppelkräm – avskalat och enkelt med tydliga smaker. Man ska inte krångla till mat smakmässigt – här får hummern smak av äpplet och pepparroten och fänkålen – det smakar som det låter, tipsar kocken Markus Aujalay.

Lättlagad lyx - hummer med äpple, pepparrot och fänkål.
Lättlagad lyx - hummer med äpple, pepparrot och fänkål.

Ingredienser

2 kokt hummer
2 mskOlivolja
Salt och svartpeppar

Äppelkräm

2 grönt äpple
1 citron, saften
2 mskströsocker
majonäs, god (gärna hemmagjord)
Salt och peppar

Fänkålssallad

1 stFänkål, (liten) tunt skivad
1 bitpepparrot, skuren i tunna strimlor
1 krukadill, plockad
1 askkryddkrasse
0,5 grönt äpple, tunt skivad
6 rädisa, tunt skivad
3 mskOlivolja
3 mskcitron, saften

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kokt hummer – enkelt och gott med äppelkräm