Kokt hummer – enkelt och gott med äppelkräm

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Kokt hummer – enkelt och gott med äppelkräm

Hummer med äppelkräm – avskalat och enkelt med tydliga smaker. Man ska inte krångla till mat smakmässigt – här får hummern smak av äpplet och pepparroten och fänkålen – det smakar som det låter, tipsar kocken Markus Aujalay.

Lättlagad lyx - hummer med äpple, pepparrot och fänkål.
Lättlagad lyx - hummer med äpple, pepparrot och fänkål.

Ingredienser

  • 2 kokt hummer
  • 2 mskOlivolja
  • Salt och svartpeppar

Äppelkräm

  • 2 grönt äpple
  • 1 citron, saften
  • 2 mskströsocker
  • 3 mskmajonäs, god (gärna hemmagjord)
  • Salt och peppar

Fänkålssallad

  • 1 stFänkål, (liten) tunt skivad
  • 1 bitpepparrot, skuren i tunna strimlor
  • 1 krukadill, plockad
  • 1 askkryddkrasse
  • 0,5 grönt äpple, tunt skivad
  • 6 rädisa, tunt skivad
  • 3 mskOlivolja
  • 3 mskcitron, saften

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kokt hummer – enkelt och gott med äppelkräm