Kokt hummer – enkelt och gott med äppelkräm
Hummer med äppelkräm – avskalat och enkelt med tydliga smaker. Man ska inte krångla till mat smakmässigt – här får hummern smak av äpplet och pepparroten och fänkålen – det smakar som det låter, tipsar kocken Markus Aujalay.
Ingredienser
- 2 kokt hummer
- 2 mskOlivolja
- Salt och svartpeppar
Äppelkräm
- 2 grönt äpple
- 1 citron, saften
- 2 mskströsocker
- 3 mskmajonäs, god (gärna hemmagjord)
- Salt och peppar
Fänkålssallad
- 1 stFänkål, (liten) tunt skivad
- 1 bitpepparrot, skuren i tunna strimlor
- 1 krukadill, plockad
- 1 askkryddkrasse
- 0,5 grönt äpple, tunt skivad
- 6 rädisa, tunt skivad
- 3 mskOlivolja
- 3 mskcitron, saften