Napoleonbakelse – så bakar du den
Bjud på klassiska napoleonbakelser för extra lyxigt fika. I programmet Festligare Fika visar Andréa Brändström och Fredrika Hartzell hur du lyckas.
Ingredienser
Blixtsmördeg
- 400 gVetemjöl
- 400 gSmör , kallt, i bitar
- 1 tskSalt
- 150 gVatten
- 32 gÄggula, 1 äggula = cirka 16 g
- 1,5 tskcitronsaft
Vaniljkräm
- 2 vaniljstänger
- 500 gmjölk
- 120 gÄggula, 1 äggula = cirka 16 g
- 1,5 dlströsocker
- 40 gmajsstärkelse
- 50 gSmör , rumstempererat
Till montering
- 1 lgrädde
- 1 nypabakpulver
- 2 dlHallonsylt
- 2 dlÄppelmos
- 300 gflorsocker
- 0,5 dlVatten
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Andréa Brändström
Andréa Brändström älskar att baka – allt från klassiska sockerbullar till fantastiskt detaljrika tårtor. Hon är bakkreatör, bakboksförfattare och vinnare av ”Hela Sverige bakar”. I programmet ”Festligare fika” bjuder hon på recept som passar både nybörjaren och den som vill utmana sig i sin bakning.
Visa 20 recept