Andréa Brändström

Av Andréa Brändström

Napoleonbakelse – så bakar du den

Av Andréa Brändström

(1)

Vad tycker du?

Napoleonbakelse – så bakar du den

Bjud på klassiska napoleonbakelser för extra lyxigt fika. I programmet Festligare Fika visar Andréa Brändström och Fredrika Hartzell hur du lyckas.

Ingredienser

Blixtsmördeg

  • 400 gVetemjöl
  • 400 gSmör , kallt, i bitar
  • 1 tskSalt
  • 150 gVatten
  • 32 gÄggula, 1 äggula = cirka 16 g
  • 1,5 tskcitronsaft

Vaniljkräm

  • 2 vaniljstänger
  • 500 gmjölk
  • 120 gÄggula, 1 äggula = cirka 16 g
  • 1,5 dlströsocker
  • 40 gmajsstärkelse
  • 50 gSmör , rumstempererat

Till montering

  • 1 lgrädde
  • 1 nypabakpulver
  • 2 dlHallonsylt
  • 2 dlÄppelmos
  • 300 gflorsocker
  • 0,5 dlVatten
Andréa Brändström och Fredrika Hartzell med sina fina bakelser.
Andréa Brändström och Fredrika Hartzell med sina fina bakelser.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Napoleonbakelse – så bakar du den

Andréa Brändström

Andréa Brändström älskar att baka – allt från klassiska sockerbullar till fantastiskt detaljrika tårtor. Hon är bakkreatör, bakboksförfattare och vinnare av ”Hela Sverige bakar”. I programmet ”Festligare fika” bjuder hon på recept som passar både nybörjaren och den som vill utmana sig i sin bakning.

Visa 20 recept

Ämnen