Crunchwrap – välfylld och smakrik med krisp
Sofia Henriksson delar med sig av ett recept på en välfylld och smakrik wrap med härlig krisp. Den rostade majskrämen ger sötman, bönorna hetta och den kripsiga kålsalladen det rätta crunchet.
Ingredienser
Rostad majskräm
- 400 gMajs, fryst och tinad
- 1 vitlöksklyfta
- 2 mskCrème fraiche, växtbaserad
- 2 mskväxtbaserad ost och chili-dip
- 1 Lime
- Salt
Sötpotatis
- 2 sötpotatisar
- 1 vitlöksklyfta
Bönor
- 3 dlsvarta bönor, kokta
- 1 tskchiliflakes
- Olja
- Flingsalt
Sallad
- 200 gSvartkål
- 4 Salladslökar
- 4 blekselleristjälkar
- 1 jalapeño
- 2 mskRapsolja
wrap
- 250 gväxtbaserad ost och chili-dip, cirka
- 6 tortillabröd
- 1 krukakoriander
- 2 dlTortillachips
- 1 dlRiven ost, vegansk
Servera med
- rädisor, picklade i 1-2-3-lag
- Koriander
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 34 recept