Brownie med hallonmousse, chokladfluff och maränger
Älskade, goda, lyxiga brownies! I det här avsnittet av ”Festligare Fika” med Andréa Brändström visar hon en tunnare variant av brownies med chokladfluff, hallonmousse och randiga maränger.
Brownie med hallonmousse, chokladfluff och maränger
Browniebotten
Ingredienser:
- 120 g smör
- 120 g mörk choklad
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 dl ljust muscovadosocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 krm salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Täck en fyrkantig form ca 20-24 cm med bakplåtspapper (eller använd gjutbalkar).
- Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret över vattenbad. Rör i allt socker och blanda i ett ägg i taget. Sikta ner mjöl, kakao och salt och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 20 minuter.
- Känn med sticka så att brownien är färdig, den ska inte vara kladdig. Låt svalna.
Chokladfluff
- 75 g choklad
- 150 g grädde
Gör så här:
- Hacka chokladen och lägg i en bunke.
- Koka upp grädden till första bubblan och häll över chokladen.
- Mixa slätt med stavmixer, täck blandningen med plastfolie direkt på och ställ i kyl i minst fem timmar, gärna över natt.
- Vispa upp med ballongvisp till ett härligt fluff. Fyll fluffet i en spritspåse med valfri tyll.
Hallonmousse
- 250 g hallon, frysta tinade
- 1 dl gelésocker
- 2 dl grädde
Gör så här:
- Koka upp hallonen och sila dem så du får en slät puré.
- Blanda purén med gelesockret och koka upp, låt koka ungefär en minut.
- Häll över i en bunke och ställ in kylen för att svalna.
- Vispa upp grädden försiktigt och börja med en liten klick i hallonblandningen. Vispa ihop till en jämn smet och tillsätt sedan resten av grädden och vänd försiktigt ned den.
- Lägg över moussen i en spritspåse med rund tyll och lägg in i kylen.
Maränger
- 4 äggvitor
- 2,5 dl strösocker
- pastafärg
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Blanda äggvitor och socker i en rostfri bunke över vattenbad. Värm upp marängen till 65 grader, rör om då och då.
- Vispa den varma marängblandningen i hushållsassistent eller med elvisp tills den svalnat till rumstemperatur och är blank och fast. Tillsätt pastafärg för färgade maränger.
- Spritsa ut maränger till på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 40-60 minuter.
- Skär brownien i lagom stora bitar och spritsa mousse och fluff på. Dekorera med maränger och färska hallon.
Annons
Läs vidare
Mer på Godare
ARTIKLAR
Tareq Taylor – 12 populära recept
ARTIKLAR
Fettisdagen 2023 - våra godaste semlor
ARTIKLAR
23 goda och värmande soppor
Så grillar du kycklingklubbor i ugnen
Krämig kyckling med vitlök och spenat
- Snabblagat
Läckert krämig och vegetarisk pasta
- Snabblagat
Libapizza – snabbt, enkelt och så gott
- Snabblagat
Minismörgåstårtor för två
Bär med mascarponekräm och honungskola
ARTIKLAR
”Jag äter tio blodapelsiner om dagen”