Sojarimmad lax med primörer, mandu-sås och goguma

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Sojarimmad lax med primörer, mandu-sås och goguma

Sojarrimmad lax – finns på menyn som köksmästarna Per Nyquist och Olof Strid har skapat.

Recept från stockholmsföretaget Tamam har skapat en egen takeaway-variant för mindre svinn och godare mat.

Tid tillkommer med totalt 5 timmar för laxen att vila i kylen.

Sojarimmad lax med härliga primörer.
Sojarimmad lax med härliga primörer.

Ingredienser

Lax

500 glaxfilé, utan skinn, delad i en ryggbit samt magbit
2 mskSocker
2 mskSalt
1 dlJapansk soja

Mandusås

0,5 dlJapansk soja
0,5 dlljus sirap
1 mskSesamolja
2 tskättika
1 tskCayennepeppar
1 mskrostade sesamfrön

Goguma

1 sötpotatis
0,5 Rapsolja
vårprimörer

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sojarimmad lax med primörer, mandu-sås och goguma