Pocherat ostron med pepparrotsgrädde
När man pocherar ostron så tillagas de något till ytan vilket gör dem mildare och krämigare – perfekt för dig som inte är så van vid att äta ostron.
– Det frusna äpplet som ostronet garneras med ger en god kylande känsla, säger receptkreatören Thomas Sjögren.
Ingredienser
Ingredienser
4
ostron
1
Äpple, rivet
1 dl
grädde
1 cm
pepparrot, frinriven
Gör så här
1
Lägg äpplet i frysen och låt det frysa minst 2 timmar. Riv pepparroten och blanda den med grädden. Täck grädden med plastfilm eller lock och låt det dra i kylen.
2
Öppna ostronen och lossa de från skalen i en mindre skål. Spara skalen till servering. Koka upp ett vatten i en kastrull. Förbered ett isvatten. Lyft upp ostronen och lägg de i det kokande vattnet i ca 15 sekunder. Lägg ostronen i isvattnet så de svalnar direkt. Sila pepparotsgrädden.
3
Vid servering: Lägg ostronet i skalet. Toppa med pepparotsgrädden. Riv äpplet på den grova sidan av rivjärnet och toppa ostronet med rivet äpple.