Thomas Sjögren

Av Thomas Sjögren

Pocherat ostron med pepparrotsgrädde

Av Thomas Sjögren

(1)

Vad tycker du?

Pocherat ostron med pepparrotsgrädde

När man pocherar ostron så tillagas de något till ytan vilket gör dem mildare och krämigare – perfekt för dig som inte är så van vid att äta ostron.

– Det frusna äpplet som ostronet garneras med ger en god kylande känsla, säger receptkreatören Thomas Sjögren.

Ingredienser

4 ostron
1 Äpple, rivet
1 dlgrädde
1 cmpepparrot, frinriven
Pocherade ostron med frysta äpplen.
Pocherade ostron med frysta äpplen.

Gör så här

1
Lägg äpplet i frysen och låt det frysa minst 2 timmar. Riv pepparroten och blanda den med grädden. Täck grädden med plastfilm eller lock och låt det dra i kylen.
2
Öppna ostronen och lossa de från skalen i en mindre skål. Spara skalen till servering. Koka upp ett vatten i en kastrull. Förbered ett isvatten. Lyft upp ostronen och lägg de i det kokande vattnet i ca 15 sekunder. Lägg ostronen i isvattnet så de svalnar direkt. Sila pepparotsgrädden.
3
Vid servering: Lägg ostronet i skalet. Toppa med pepparotsgrädden. Riv äpplet på den grova sidan av rivjärnet och toppa ostronet med rivet äpple.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pocherat ostron med pepparrotsgrädde