Av Thomas Sjögren

Pocherat ostron med pepparrotsgrädde

Av Thomas Sjögren

Vad tycker du?

Pocherat ostron med pepparrotsgrädde

(1)

När man pocherar ostron så tillagas de något till ytan vilket gör dem mildare och krämigare – perfekt för dig som inte är så van vid att äta ostron.

– Det frusna äpplet som ostronet garneras med ger en god kylande känsla, säger receptkreatören Thomas Sjögren.

Ingredienser

Ingredienser

4
ostron
1
Äpple, rivet
1 dl
grädde
1 cm
pepparrot, frinriven
Pocherade ostron med frysta äpplen.

Gör så här

1
Lägg äpplet i frysen och låt det frysa minst 2 timmar. Riv pepparroten och blanda den med grädden. Täck grädden med plastfilm eller lock och låt det dra i kylen.
2
Öppna ostronen och lossa de från skalen i en mindre skål. Spara skalen till servering. Koka upp ett vatten i en kastrull. Förbered ett isvatten. Lyft upp ostronen och lägg de i det kokande vattnet i ca 15 sekunder. Lägg ostronen i isvattnet så de svalnar direkt. Sila pepparotsgrädden.
3
Vid servering: Lägg ostronet i skalet. Toppa med pepparotsgrädden. Riv äpplet på den grova sidan av rivjärnet och toppa ostronet med rivet äpple.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Gratinerade ostron med vitlök och persilja

  2. Ostron med klassisk schalottenlöksvinägrett

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Thomas Sjögren, kock
    3. Skaldjur
decoration divider

Thomas Sjögren, kock

Visa alla

Helstekt rödtunga med världens enklaste sås

Ostron med klassisk schalottenlöksvinägrett

Gratinerade ostron med vitlök och persilja

Lagrad matjessill med nykokta betor och brynt smör