Jordgubbspaj med chokladbotten
Här är en somrig och fräsch dessert med choklad och jordgubbar och en härlig och syrlig ostkräm smaksatt med lime.
Pajen tar en dryg timme att baka och ska sedan stå tre timmar på kylning innan den serveras. Den går utmärkt att göra dagen före servering.
Ingredienser
Kexbas
150 g
Havrekex
2 msk
farinsocker, gärna ljusbrunt
1 msk
kakaopulver, eventuellt lite till
100 g
smör, smält
Färskostkräm och topping
300 g
färskost, naturell
200 g
Crème fraiche
100 g
Socker
2
Lime, skal och juice
Gör så här
1
Krossa kexen till fina smulor. Blanda ihop kexsmulor, socker, kakao och smält smör.
2
Tryck ut och fördela kexblandningen jämnt i formen. Låt kexbottnen stå i kylen medan du gör fyllningen.
3
Rör ihop färsk, crème fraîche, socker och finrivet limeskal till en slät massa. Tillsätt limesaften och rör tills blandningen är tjock och krämig.
4
Fördela ostkrämen jämnt över kexbotten.
5
Låt pajen stå kallt i minst tre timmar innan servering. Toppa pajen med jordgubbsskivor precis innan servering.