Toscansk panzanella-sallad 

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Toscansk panzanella-sallad 

Har du torrt, gammalt bröd kvar? Gör en läcker italiensk panzanella-sallad  Gott, enkelt och ett bra sätt att slippa matsvinn.

Toscansk panzanella-sallad 
Toscansk panzanella-sallad

Ingredienser

1 Nävebasilika, färsk
4 mskolivolja
1 mskkapris, sköljd
300 ggammalt surdegsbröd, eller ciabatta, sönderrivet i bitar
500 gtomater, mogna. Sköljda och skivade
60 gOliver, skivade (gärna kalamata)
0,5 rödlök, fint skivad
1 mskrödvinsvinäger
Salt
Peppar

Gör så här

  1. Mixa ihop det mesta av basilikan i en matberedare med kaprisen och olivoljan. Häll över i en skål, tillsätt brödet och blanda väl. Ställ sedan åt sidan så att brödbitarna kan absorbera oljan.
  2. Lägg tomaterna i en stor skål och pressa dem lätt så att de saftar sig. Blanda i oliverna och lökskivorna. Tillsätt brödet, örtoljan och vinägern och blanda väl.
  3. Garnera med resterande basilikablad, droppa på mer olivolja och servera direkt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Toscansk panzanella-sallad