Bakade rabarber med mandel och punschgrädde

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Bakade rabarber med mandel och punschgrädde

Rabarber – nu är primörsäsongen i full gång och så här kan du göra en efterrätt med späd rabarber, mandel och punchgrädde. Recept av Ludwig Tjörnemo, Årets kock 2020.

Hyvla rabarber tunt och lägg i isvatten tills servering.
Hyvla rabarber tunt och lägg i isvatten tills servering.

Ingredienser

Bakade rabarber

  • 2 stjälkarrabarber
  • 1 dlSocker
  • 2 dlVitt vin
  • 2 dlrabarbermust, funkar även med sockerdricka
  • 1 mskKardemumma, hel
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 citron

Punschgrädde

  • 1 dlvispgrädde
  • 2 mskpunsch
  • 1 tskSocker

Brynt smör-kaka

  • 100 gSmör
  • 3 äggvitor
  • 100 gflorsocker
  • 40 gMandelmjöl
  • 40 gVetemjöl
  • 2 Citroner, det rivna skalet

Topping

  • 1 dlrostade mandlar
  • 1 bitrabarber

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bakade rabarber med mandel och punschgrädde