Ragu på högrev

Av Godare

Vad tycker du?

Ragu på högrev

(21)

Den här ragun är en långkokt köttgryta där köttet tillagats så länge att det blivit mört och trådigt. En oerhört mustig rätt.

Recept ur boken ”Köttfärssås” av Jason Diakité, Joel Åhlin och Harald Wachtmeister (Mondial förlag).

Fredrik Skogkvist

Ingredienser

Ingredienser

1 kg
Högrev, i grytbitar
50 g
smör
0.5 dl
olivolja
2 st
Lök, gul
2
morötter
2 stjälk
blekselleri
4
vitlöksklyftor, rivna
0.5 dl
Tomatpuré
3 dl
rött vin
2 burkar
körsbärstomater
1 l
köttbuljong
4 kvistar
timjan
4
lagerblad
Salt
svartpeppar, nymald
muskotnöt, riven

Gör så här

1
Bryn högrevsbitarna i smör och olivolja tills de fått fin färg. Sänk värmen och tillsätt finhackad lök, morot och selleri. Låt grönsakerna tillagas utan att ta färg. Salta och peppra.
2
Tillsätt vitlök och rör runt. Kör i tomatpurén och rör runt ett varv till. Tillsätt nu vin och låt alkoholen koka bort innan du häller på burktomaterna, buljongen och örterna.
3
Ge grytan ett uppkok och sänk sedan värmen så att grytan småputtrar. Låt den stå och småputtra i två timmar utan lock och en timme med lock.
4
Testa nu om köttet blivit så mört att det faller isär lätt. Om inte är det bara att låta det fortsätta småputtra en stund till. Om den är klar och mör kan du med försiktighet mosa köttet så att det blir en »trådig gryta« likt en chiligryta.
5
Smaka av med salt, peppar och muskot. Servera med nykokt tortiglioni, pappardelle eller tagliatelle och drivor av vällagrad Parmegiano-Reggiano.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Salsiccia penne

  2. Valnöt- och svampragu

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta
decoration divider

Pasta

Visa alla

Spaghetti med musslor

Fyllda pastarullar

Spaghetti all’Amatriciana

Pasta med kryddig chorizo