Gyoza med smakrik dippsås

Av Godare

Vad tycker du?

Gyoza med smakrik dippsås

(27)

Gyoza – små stekta och ångade knyten fyllda med kryddig fläskfärs och smakrik shiitake. Så enkelt men ändå så otroligt gott. Servera gärna en kålssallad till med lite soja på.

Gyoza fyllda med godsaker som svamp och färs.

Ingredienser

Dippsås

1 dl
Japansk soja
1 dl
risvinäger
1
röd chili, finhackad
1
vitlöksklyfta, riven
1 tsk
Sesamolja
1 msk
Sesamfrön, vita eller svarta
2 tsk
Honung

Fyllning

400 g
fläskfärs
200 g
Vitkål
3
Vårlökar
4
shiitakesvampar
3
vitlöksklyftor
2 cm
färsk ingefära
0.5 dl
Japansk soja
1 tsk
Sesamolja
1 krm
Svartpeppar
0.5 tsk
Salt
1
röd chili, finhackad

Tillagning

gyozablad
2 msk
Rapsolja
1 dl
Vatten, eller mer

Gör så här

1
Låt qyozabladen tina om de är frusna.
2
Dippsås: Finhacka, chili, riv vitlöken och blanda med övriga ingredienser. Låt stå och dra till sig.
3
Fyllning: Riv kålen fint, finstrimla vårlök och svamp. Pressa vitlöksklyftor och riv ingefära och blanda allt i en skål. Spara lite vårlök att strössla över den färdiga gyozan.
4
Sprid ut gyozabladen och lägg på en knapp matsked fyllning på varje. Vik ihop till knyten och kläm ihop kanterna så inget läcker ut.
5
Ta fram en stekpanna med lock. Hetta upp oljan i pannan till hög värme. Lägg i gyozan så de inte nuddar varandra och stek knytena i cirka 30 sekunder. Häll i vattnet och lägg på ett lock. Låt ångkoka 10 minuter tills färsen är tillagad. Ta av locket och fortsätt steka gyozan så de får en fin stekyta.
6
Servera med dippsåsen och gärna strimlad vitkål med lite soja på.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Poké bowl med marinerad lax

  2. Laksa – snabblagad nudelsoppa

  3. Palak paneer – den goda indiska vegorätten

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
decoration divider

Kött

Visa alla

Renskavsburgare med skogssvamp

Biffwok med ingefära och sesam

Pulled pork i ugnen

Frasstekt ankbröst med kryddig sås